tiistai 5. marraskuuta 2013

Siskonmakkarakastike



Eilen söimme perunoiden kanssa tälläistä siskonmakkarakastiketta.
Tulikin todella pirteä ja erilainen tomaattinen kastike näille siskoille. 

Tänään olikin taas uuniruoka päivä ja tuli tehtyä leipää, laatikkoruokaa, huomiset lihapullat ranskalaisten kanssa ja pannaria johon muuten laitoin aamuiset puuron jämät joukkoon.
Usein pannari saa joukkoonsa niin puurot kuin perunamuusinkin tähteet. Siinä säästää paljon eikä tule heiteltyä roskiin hyviä ruokaaineita. 

500 g siskonmakkaroita
1 iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
2-3 lehtisellerin vartta
tilkka öljyä
2 tl paprikajauhetta
172 tl chilijauhetta
400 g paseerattua tomaattia tai tomaattimurskaa
2 dl vettä
2 tl rosmariiniä
n. 1 tl suolaa
halutessa 3 rkl smetanaa

Silppua sipuli ja valkosipuli.
Leikkaa pestyn lehtisellerin varret.
Kuullota sipuleita ja lehtisellerin varsia hetki padassa ja lisää sitten joukkoon paprika ja chilimausteet.
 Kaada joukkoon tomaattiseos ja vesi sekä rosmariini. Anna kastikkeen kiehua hetki ja puristele joukkoon siskonmakkarat.
Hauduta kannen alla noin puolisen tuntia. Tarkista kastikkeen maku ja lisää tarvittaessa joukkoon suolaa ja halutessasi smetanaa makuja pyöristämään.
Tarjoile keitteyjen perunoiden kanssa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kommentoit :)