torstai 21. marraskuuta 2013

Patongit


TERVETULOA LUKIJAKSI KIKKA.


Ukkoseni on juuri hakemassa tyttöjä elokuvista kotiin.
Pian on huusholli taas täynnä tyttöjen tohinaa ja kertomuksia elokuvasta.

Tuli taas leivottua, meillä kun tätä leipää menee aivan kamalasti. Koko ajan saisi olla ostamassa ja silti lapset sanoo leipälaatikkoon kurkatessaan, että ei oo mitään hyvää leipää. Siispä ajattelin tehdä ihan perus patonkia. Se ainakin kelpaa kaikille.

2 ½ dl vettä
½ palaa tuorehiivaa
3 rkl ruokaöljyä
2 tl suolaa
5 dl erikoisvehnäjauhoja


Liuota tuorehiiva haaleaan veteen, lisää suola ja öljy. Alusta taikina jauhoilla kimmoisaksi, mutta pehmeäksi. Nostata taikina  kulhossa liinalla peitettynä.

Jaa taikina kolmeen osaan ja muotoile kolme patonkia.  Nostata patongit kaksinkertaisiksi. Rapeamman kuoren saamiseksi kostuta patonkien pinnat vedellä sumutepullon avulla.Pinnalle voi halutessaan laittaa valkosipuliruohetta ja juustoraastetta.
Paista patongit uunin keskiosassa 225 asteessa noin 20 minuuttia. Anna patonkien jäähtyä peittämättöminä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kommentoit :)