maanantai 18. marraskuuta 2013

Mc & cheese


Varautukaa ähkyyn. 
Sunnuntain päivälliseksi tein tälläistä herkullista laatikkoruokaa.
Oli kyllä todella herkullista. Tein samalla uunissa myös makaronilaatikon, niin pääsee seuraavana päivänä ruoan laitossa helpommalla.
Ihanaa, kun saimme pitkästäaikaa ruokapöytään myös poikani ja hänen tyttöystävänsä. (Meillä kun nämä ruoka-ajat ei muuten mene viikolla yksiin, niin viikonloppuisin on mukavaa saada koko väki pöydän ääreen.) Minusta ruoanlaitto on sitä mukavampaa mitä enemmän on ruokailijoita pöydässä.

5 dl sarvimakaronia
400 g kukkakaalia
1 sipuli
200 g pekonia

KASTIKE:
50 g voita
1 dl (luomu)vehnäjauhoja
8 dl (luomu täys)maitoa
5-6 dl raastettua (vahvaa) juustoa
ripaus muskottipähkinää
1/2-1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria

PINNALLE:
1 dl raastettua parmesaania

Keitä pasta puolikypsäksi pussin ohjeen mukaisesti ja valuta vesi pois.
Kiehauta myös kukkakaalia pari minuuttia ja valuta neste pois.
Ruskista leikatut pekoni suikaleet ja silputtu sipuli.
Sulata voi kattilassa ja lisää joukkoon vehnäjauhot. Vatkaa vispilällä jauho-voiseosta kun kaadat sinne pikkuhiljaa erissä mautoa.
Lisää juustoraaste ja mausteet sekaan. Anna juuston sulaa kastikkeen joukkoon ja maista kastiketta.
Yhdistä makaronit, kukkakaali, pekoni-sipuliseos ja juustokastike.
Kaada uunin kestävään vuokaan, ripottele parmesaan raaste pinnalle ja paista 225 asteessa uunin keskitasolla noin 15-35 minuuttia.



2 kommenttia:

  1. Siis voi nam, miten herkullisen näköistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, ja maku oli aivan ihana. Tätä täytyy ehdottomasti tehdä toistekin.

      Poista

Mukavaa kun kommentoit :)