keskiviikko 6. marraskuuta 2013

Makkaramakaronilaatikko


Nyt tuli oikein herkullinen tähderuoka väkästettyä. 
Minulla nyt sattui olemaan siskonmakkarasta tämä kastike mutta aivan hyvin tähän kävisi tavallinen makkarakastike ja jos ei ole tähteeksi jäänyttä makkarakastiketta tämän ruoan voi tehdä myös pelkästä makkarastakin laittaa sitten vain aineksia tuon suluissa olevan määrän.

Tänään hoidokit lähtivät aikaisin ja minä ja tytöt lähdimme uimahalliin. Nyt on taas alettu kesän loputtua nämä kerran viikossa uimakerrat uimahallissa. Mukavaa, kun tytöt on isoja ja niitä ei enään tarvi niin vahtia. Itsekin kerkiää uida, vaikka nämä nyky uimiseni on kyllä aikas pohjanoteerauksia siihen mitä uin silloin joskus, ennen tyttöjen syntymää. Mutta tästähän se kunto taas kasvaa. Kilometri tai parhaana puolitoista on vain unelma nykyään.

n. 5 dl minulla ruispastaa tähteeksi jäänyttä
 (250 g makaronia)
(tai puoli pakettia grillimakkaraa)
(1 sipuli)
(1 valkosipulinkynsi)

MUNAMAITO:
2 munaa 
5 dl maitoa
1/2 tl suolaa (1 tl )
1 rkl paprikajauhetta
(1 tl mustapippuria)

PINNALLE.
juustoraastetta halutessasi

Keitä makaronit pussin ohjeen mukaan tai kuten minä käytä tähteeksi jäänyttä makaronia. Valuta makaroni.
 Ruskista paloiteltu makkara sekä sipulit.
Kaada makaronit uunivuokaan ja makkarat tai makkarakastike joukkoon sekoita hyvin. 
Sekoita munamaito ainekset keskenään ja kaada seos vuokaan.
Ripottele halutessasi vuoan pinnalle vielä juustoraastetta.
Kypsennä uunissa 175 asteessa noin tunnin  tai kunnes munamaito on hyytynyt.


2 kommenttia:

  1. Hyvä, Tupu! Täydellinen ruoka tämän viikon teemaan. Vanhankansan äideille tämä oli normaali tapa toimia, meille lähes extremeä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sirkku, tämäkin ruoka oli todella herkkua vaikka tähde ruoka olikin.
      Täytyisi vaan enemmän kierrättää näitä ruokia, kun se on niin helppoa ja kätevää.

      Poista

Mukavaa kun kommentoit :)