kotiliesi

keskiviikko 13. marraskuuta 2013

Cowboyn jauhelihakastike


Tämän reseptin nappasin uusimmasta yhteishyvän ruoka-liitteestä.
Hieman muuntelin ohjetta kidneypapujen tilalle ostin Gogreen uutta chili sin carnea salsaista papukastiketta.
Tuli kyllä aivan älyttömän herkullista vaikka itse sanonkin.
Ohjeessa sanottiin, tämän ruoan sopivan hyvin riisin tai tortillalettujen väliin, mutta meillä tätä herkkua syötiin aivan tavallisten perunoiden kaverina.

Meillä on nyt oppineet nämä kaksi pienintä hoitolasta (hieman yli vuoden vanhat pojat) kävelemään. Voi tätä menoa, kun kaksi alle metrin prototyyppiä teputtaa huushollia ympäri ja höpöttää omaa siansaksaansa ja nauravat päälle. Ei täällä voi itsekään pysyä vakavana vaan naurun se pääsee itseltäkin.
Onhan se hieno asia, kun saa työpäikalla naureskella ja olla iloisella päällä.

4 pekoniviipaletta
400 g naudanjauhelihaa
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 rkl öljyä
1 1/2 tl juustokuminaa
1 1/2 tl timjamia
1 prk paseerattua tomaattia
1 dl vettä
1 tl (ruusu)suolaa
1 tl (intiaani)sokeria
1/2 tl mustapippuria

Leikkaa pekoni pieniksi ja se paahda pannulla.
Lisää jauheliha ja paista se kypsäksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Lisää sipulit sekä mausteet jauheliha-pekoniseokseen.
Sekoittele hetki.
Kaada pannulle papusalsa, paseerattu tomaatti ja vesi. Anna kastikkeen kiehua noin 5 minuuttia. 
Sitten maukas jauhelihakastike onkin jo valmis nautittavaksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kommentoit :)