kotiliesi

keskiviikko 30. lokakuuta 2013

Vuohenjuusto-porkkanakeitto

 
Tänään on taas ilmat suosinneet meitä ja olimme aamupäivällä ulkona pidempään.
Ukkoseni valmisti lapsille jääkiekkomaalia ja minä tein ihanaa kasviskeittoa vaihtoehdoksi makaronille ja lihakastikkeelle.
Tuli kyllä super hyvää vaikka itse sanonkin.
Nyt o vatsat täynnä ja isommat pukevat tuolla eteisessä itseään ulko kuntoon (pian menen katsomaan ja autan loppusilauksessa.)
Muut nukkuu tuossa selkäni takana päiväunia.
 
Tästä keitosta riittää neljälle jos syödään vain pikkuisen, mutta halutessa enemmän kannattaa tehdä resepti kaksinkertasena.
 
2 valkosipulinkynttä
1 tl inkivääriä
1/4 purjoa
1 tl jeeraa eli juustokuminaa
2 tl öljyä
1/2 kg porkkanoita
1/2 l vettä
1 kasvisliemikuutio
6 siivuoa vuohenjuustoa
1 tl mustapippuria
persiljaa
 
Kuori ja hienonna valkosipulit.
Kuori porkkanat ja pieni purjo.
Kuullota kasvikset jeeran ja inkiväärin kanssa padassa.
Kaada hetken päästä joukkoon vesi ja kasvisliemikuutio sekä 4 siivua vuohenjuustoa. Anna keiton kiehahtaa ja peitä kannella.
Anna kypsyä noin 20 minuuttia.
Soseuta keitto sauvasekoittimella. Mausta mustapippurilla ja koristele persiljalla sekä nokareilla vuohenjuustoa.
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kommentoit :)