torstai 3. lokakuuta 2013

Rapeat kalkkunapihvit ja chilikastike



















Tänään oli ranskalaispäivä. Itse en niin enään ranskalaisista niin piittaa, mutta lapsillehan tämä onkin tarkoitettu. Yleensä teenkin, jotain herkkua meille aikuisille. Toisten mutustellessa ranskalaisia.
Niinpä nytkin tein tälläisiä kalkkunapihvejä jotka kuorrutin korppujauhoilla.
Näitä sitten söimme koko poppoo ja minä paistoin Ukkoseni ja minun pihvin alle ananas renkaan sekä kasviksia.
Kyllä olikin herkullista.
Ohje on peräisin 2003 vuoden Maku-lehdestä.

Kylmä chilikastike:

100 g ranskankermaa
1/2 dl makeaa chilikastiketta

Sekoita kastike ainekset ja laita viileään maustumaan pihvien valmistuksen ajaksi.

Pihvit:

1/2 dl korppujauhoja
2 rkl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 tl rouhittua viherpippuria
1 prk (227 g) ananasmurskaa
3 rkl tuoretta korianteria silputtuna
250 g kalkkunan jauhelihaa
1 kananmuna

Pinnalle:

1 muna
1 dl korppujauhoja
3/4 tl suolaa
1 tl rouhittua viherpippuria

Tarjoiluun:
 tuoretta ananasviipaletta 
ja pika paistettuja kasviksia tuoreella inkiväärillä maustettuna tai yrteillä niin kuin minä tein.
Pinnalle ripaus sormisuolaa

Sekoita korppujauhota ja vehnäjauhot, mausteet sekä ananasmurska  liemineen keskenään.
Anna turvota noin 10 minuuttia.
Lisää korianterisilppu, kalkkunan jauheliha sekä kananmuna.
Sekoita mureketaikina ja tee siitä isoja pihvejä.
Sipaise pihvien pintaan munaa, jonka rakenne on rikottu ja ripottele pinnalle korppujauho-mausteseos.
Taputtele leivitys pihviin kiinni ja toimi toisen puolen kanssa samoin. Paista pihvit öljyn ja voin seoksessa kypsiksi.
Paista myös ananasviipaleet sekä  kasvikset. Mausta kasviksia hieman basilikalla ja timjamilla tai muilla yrteillä halusi mukaan. Ripottele pinnalle vielä sormisuolaa.




2 kommenttia:

  1. Tätä on kyllä kokeiltava viikonloppuna... Näyttää herkulliselta!

    VastaaPoista
  2. Tämä resepti toi kyllä jo veden kielelle! Huomenna teen ostoslistan ja sunnuntaina perhe herkuttelee!

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)