perjantai 4. lokakuuta 2013

Marinoidut kukkakaalit

 
 
Tänään tuli tehtyä tulisesti marinoituja kukkakaaleja.
Suussa on vieläkin aikas mukava jälki potku.
 
Iltapalaksi ostinkin taas pitkästä aikaa siian, jonka savustamme heti hoidokeiden lähdettyä.
Salaatin tein jo aamusesta jääkaappiin odottamaan lämmintä kalaa.
Niinpä tässä saa hyvällä omallatunnolla nyt hieman laiskotella.
Taidankin ottaa tuosta yöpöydältä tuon jännärin ja uppoutua siihen.
 
n. 550 g kukkakaalia
vettä ja suolaa
2 rkl öljyä
2 rkl valkoista balsamietikkaa
3 rkl tilliä
1/4 palaa chiliä
3 valkosipulin kynttä
suolaa tarvittaessa
 
Paloittele kukkakaali ja keitä palat suolalla maustetussa vedessä kypsäksi.
Noin 3-5 minuuttia kukkakaalin paloista riippuen.
Valuta ja jäähdytä.
Paloittele chili ja poista siemenet.
Sekoita kaikki ainekset ja kaada kukkakaalin nuppujen päälle.
Anna maustua jääkaapissa parin tunnin ajan. Tarjoile lisäkkeenä tai miksei sovi buffet pöytäänkin tarjoiltavaksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kommentoit :)