kotiliesi

tiistai 1. lokakuuta 2013

Juustoinen pastavuoka ja porkkana-appelsiinisalaatti


Tämän ruoan ohjeen nappasin yhteishyvän uusimmasta ruokalehtisestä.
Lisäsin vain purjoa pikkuisen joukkoon, (kun sitä tuosta seipaistoksesta jäi ylimääräistä) sekä suolaa, jota ohjeeseen ei olisi kuulunut ollenkaan.

Tänään salaattiksi laitoin lasten lemppari salaattia, porkkana-appelsiinisalaattia.
Niin yksinkertaista ja niin hyvää. Porkkanat raastetaan ja appelsiinin palat leikataan pieniksi ja sekoitetaan keskenään. Lopuksi lorautan joukkoon kostukkeeksi tilkan appelsiinituoremehua.

Tuo ruokalista, jonka joka viikko tähän sivulle tuohon oikealle päivittelen. On hieman suuntaa antava. Nytkin pitäisi pastavuoalla olla salaattina Raejuusto-vihersalaatti ja tämä porkkana raaste juuttu vasta torstain ruoan kanssa. Mutta täällä mennään fiilis pohjalla ja mitä raaka-aineita kulloinkin kaapista löytyy. Varsinkin nyt, kun itse olen flunssassa ja Ukkoseni hoitaa kauppareissut. (Hyvin on kyllä hoitanut ei sillä. Kaikki tarpeellinen on tullut, mitä listassa on lukenut. Mutta itsellä nyt tökkii välillä niin pahasti, että tärkeitäkin ruokaa-aineksia meinaa välillä puuttua.)





 10 dl spiraalipastaa
300 g palvikinkkurouhetta
200 g juustoraastetta cheddar
1 dl (luomu)silputtua tuoretta basilikaa
1 dl (luomu)purjoa silputtuna
1 rkl paprikajauhetta
1/2 tl mustapippurirouhetta
n. 1 tl (ruusu)suolaa
2 (vapaan)kananmunaa
2 dl (luomu)täysmaitoa

Sekoita pasta kinkku ja suurin osa juustoraasteesta sekä mausteet uunin kestävässä kulhossa keskenään. 
Sekoita kananmuna ja maito ja kaada seos uunivuokaan pastaseoksen päälle.
Ripottele pinnalle vielä loput juustoraasteet ja paista 200 asteessa uunissa noin 30-40 minuuttia tai kunnes pinta saa kauriin värin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kommentoit :)