sunnuntai 29. syyskuuta 2013

Riisi-kasvispaistos


Nyt on flunssa pöpö iskenyt päälle. Eilen jo hieman haistelin tilannetta, mutta viimme yön aikana tauti on vain pahentunut. 
Mutta eihän tämä menoa haittaa, päinvastoin. Nyt on aikaa selailla kaikki lehdet ja lukea kirjaa sekä kutoa. Siispä ei valiteta vaan otetaan tästä kaikki irti.

Eilen tein herkullista riisipaistosta oikein kunnon satsit. Saadaan syödä lisäkkeenä muiden ruokien ohessa ja kalan ja broilerin kanssa tavallisen riisin tilalla. Tuli kyllä niin herkullista, että illalla napsimme tätä Ukkoseni kanssa salaa toisiltamme lusikoin jääkaapista käsin. Sitten aloimme ihmetellä, kun paistos alkoi huveta ihan silmissä.

2 dl  pitkää riisiä
 (myös 6 dl tähde riisiä käy tähän ruokaan hyvin)
1 kukkakaali
50 g voita
n. 400 g tölkki herkkusieniä viipaleina
1 pieni purjo
2 rkl vehnäjauhoja
5 dl sienitölkinlientä +vettä
1 kasvisliemikuutio
1/2 tl valkkopippuria
1 tl suolaa
1 tl timjamia
150 g juustoraastetta

Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Paloittele kukkakaali ja keitä se lähes kypsäksi suolalla maustetussa vedessä.
Leikkaa purjo ohuiksi renkaiksi. 
Sulata kattilassa voi. Ruskista herkkusienet ja purjo kevyesti.
Sekoita joukkoon vehnäjauhot sekä neste vähitellen koko ajan sekoittaen.
Murenna joukkoon myös kasvisliemikuutio ja anna kiehua hetki.
Mausta seos ja lisää joukkoon puolet juustoraasteesta.
Anna kiehua hetki niin, että juusto sulaa.
Levitä laakeaan uunivuokaan pohjalle riisi ja kukkakaali ja kaada päälle kuorrutus kastike. Ripottele vielä pinnalle loput juustoraasteet ja laita uuniin 225 asteeseen noin 20-25 minuutiksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kommentoit :)