kotiliesi

tiistai 3. syyskuuta 2013

Porkkanakakku-muffinit

 
 
Viikonlopun synttäri leivonnaisia vielä tässä päivittelen teille nähtäväksi.
Tein nämä kakkuset gluteenittomista jauhoista, mutta aidossa reseptissä on valmistus jauhoina vehnäjauhot.
 
Tänään tulee sähkömies vaihtamaan sähkökaappia ja remppaamaan saunan sähköjä. Viikonloppuna taas vaihdetaan uusi kellarin ovi, joka johtaa terassille. Pian päästäänkin viettämään sadonkorjuu juhlia terassilla helpommin, kun täältä sisältä on suora yhteys terassille.
 
4 dl porkkanaraastetta
4 dl vehnäjauhoja (minulla puolet gluteenittomia täysjyvä jauhoja ja toinen puoli tattarijauhoja)
3 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
1 1/2 tl kanelia
3/4 dl mantelilastuja
100 g voita
 3 munaa
 
Täyte:
180 g (viola) ananas tuorejuustoa (maustamatonkin käy)
1 dl tomusokeria (minulla puolet tavallisia ja puolet mansikkatomusokeria)
1 tl vaniliinisokeria
 
 
Murskaa mantelilastut morttelissa ja sekoita kaikki kuivat ainekset keskenään.
Sulata voi ja kaada se jäähtyneenä kuivien aineksien joukkoon. Riko myös munat joukkoon ja sekoita taikina tasaiseksi.
Jaa taikina muffinivuokiin ja laita uuniin 200 asteeseen noin 20 minuutiksi tai kunnes muffinit ovat kauniin kullan ruskeita.
 
Sekoita täytteen ainekset keskenään ja kaapaise lusikalla täytettä jäähtyneen porkkanamuffinin päälle.
Halutessasi voit vielä ripotella päälle erilaisia srösseleitä tai suklaa hippuja maun mukaan.
 

2 kommenttia:

  1. Nami,herkullisen näköisiä.

    Kiva resepti porkkanoille.

    VastaaPoista
  2. JaanaElina, kiitos kiitos. Kiva kun tykkäsit reseptistä.

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)