lauantai 14. syyskuuta 2013

Pitaleivät jauhelihatäytteellä

 
Tänään aloitin aamun leipomalla pitaleipä taikinan perheen ylläriksi.
Vastaan otto oli iloisen yllättynyt ja ruoka maittoi kaikille mukisematta.
 
Ukkoseni laittoi pari klapia tuonne meidän olohuoneen takkaan. Ihan vain koe mielessä, että vetääkö vielä kesän jäljiltä. Nyt kuuluu ihana puun rätinä. Oikein sitä taas odottaa iltoja, kun saa katsella teeveetä ja tuli loimuaa kaakeluunissa.
 
Nyt olisi tarkoitus ottaa ompelukone esille ja käydä läpi tuo rikkinäisten vaatteiden koppa.
Tämä kun meinaa minulta aina jäädä tekemättä.
Mikähän siinäkin oikein on ettei millään viitsisi vaatteita korjata, vaikka se on niin pieni homma loppujen lopuksi.
 
 

 
 
 
2 1/2 dl vettä 
1/2 tl suolaa
2 tl sokeria
25 g hiivaa
1 dl hiivaleipäjauhoja
noin 4 1/2 dl vehnäjauhoja
2 rkl öljyä 
 
Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää sokeri, suola ja jauhoja sen verran, että taikinasta tulee pehmeän kiinteä. Vaivaa lopuksi rasva taikinaan.
Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi ja vaivaa se sitten leipomisalustalla hyvin. Leivo taikinasta 8 pyöreää palloa. Kaaviloi se paksuhkoiksi kakkaroiksi, joiden halkaisija on noin 15 cm ja anna niiden kohota jauhotetulla leipomisalustalla.
Kuumenna uuni 250 asteeseen. Kuumenna uunipeltiä uunissa muutama minuutti, nosta leivät kuumalle pellille ja paista 5-8 minuuttia. Täytä pitaleivät jäähtyneinä.
 
 
n. 300g jauhelihaa
1 sipulia puoli renkaina
0,5 prk paseerattuatomaattia
3-4 rkl tacomaustetta
1-2 dl vettä
 
  Ruskista jauheliha ja sipuli. Lisää tomaattisose ja mauste. Anna hetki muhia pienellä lämmöllä niin, että tomaatti soosi menee hieman kasaan. Tarvittaessa lisää kastiin hieman vettä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kommentoit :)