kotiliesi

sunnuntai 15. syyskuuta 2013

Kinkkupiiras

 
 
Tämän piirakan olen tehnyt jo aikoja sitten, mutta nyt vasta saan sen aikaiseksi tänne kirjoitella.
 
Tässä on vietetty tavallista sunnuntaita eli viikon ruokalista on tullut lopulta valmiiksi ja nuorimmaisen kanssa maanantain keitto tehty yhdessä tuumin valmiiksi.
Samoin hoitolasten varhaiskasvatus suunntelmat olen kirjoitellut valmiiksi ensi viikon vanhempain keskusteluja varten.
Ukkoseni on tuolla sauna kammarissa korjaillut omaa ja nuorimmaisen tietokonetta eli tavallistakin tavallisempi sunnuntai päivä on täällä luvassa.
 
Pohja:
 
100 g voita
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 tl suolaa
2-3 rkl kylmää vettä
 
Täyte:
 
1/2 purjoa
1 pieni sipuli
300 g saunapalvikinkkua
2-3 tomaattia
2 dl kermaa
1 1/2 dl kermaviiliä
3 kananmunaa
n. 150 g juustoraastetta (mielellään voimakasta)
1/2-1 tl mustapippuria
1 tl kuivattua timjamia
 
Nypi rasva jauhojen ja suolan joukkoon.   Lisää vesi ja sekoita taikina ripeästi tasaiseksi.
Painele taikina leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (halkaisija noin 24 senttiä) pohjalle ja reunoille jauhotetuin käsin.  Pane vuoka noin vartiksi jääkaappiin, niin taikina ehtii vähän kovettua ennen uuniin menoa.
 
Halkaise purjo pituussuunnassa ja huuhtele se huolellisesti juoksevan veden alla. Leikkaa purjo ja saunapalvikinkku pieniksi paloiksi.
Kumoa kulhoon kerma ja kermaviili. Sekoita joukkoon munat, juustoraaste ja mausteet. 
Levitä kinkkusilppu sekä hienonnettu purjo tasaisesti  piiraspohjalle ja niiden pinnalle taas leikatut tomaatin lohkot. Kaada muna-kerma-juustoseos vuokaan ja paista piirasta noin 40 minuuttia eli kunnes pinta on kauniisti ruskettunut.
 


2 kommenttia:

  1. Hyvältä kuulostaa ja näyttää. Aikalailla samoilla täytteillä teen piirakan ;)

    VastaaPoista
  2. Kiva kuulla Ekku, että piiraasi on yhtä hyvää kun meillä :)

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)