torstai 12. syyskuuta 2013

Avokadosalaatti ja katkarapuzatziki

 
Tänään yllätän Ukkoseni tällä ihanalla salaatilla. 
Saunan jälkeen kivan kevyt iltapala ja kaiken kukkuraksi herkullinen.
Ohje muuten löytyi Valion sivuilta ja tällä kertaa menin aivan ohjeen sääntöjen mukaisesti.
 
Tässä on arvottu mitä avokado ruokia oikein tekisin, kun jääkaapissa on kuusi avokadoa juuri parahultaisen pehmeänä. Tässä resepteistä ensimmäinen.

1 ruukullinen salaattia
2 avokadoa
sitruunamehua

ZATZIKI:
150 g katkarapuja
1/2 kurkkua
2 dl turkkilaista jogurttia
1 valkosipulin kynsi
1-2 tl sitruunapippuria
2 tl sokeria
2 rkl tilliä

Revi huuhdottu ja kuivattu salaatti annoslautasille tai laakealle salaattivadille.
Halkaise avokadot. Poista siemenet ja irrota hedelmäliha lusikalla kovertaen. Leikkaa viipaleiksi. Pirskota päälle sitruunamehua tummumisen estämiseksi. Levitä avokadot salaatin päälle.
Sulata ja valuta katkaravut lävikössä. Leikkaa kurkku pieniksi kuutioiksi. Yhdistä kaikki tzatzikin aineet keskenään ja lusikoi salaattipedille.
Tarjoa patongin kanssa.
 
 

2 kommenttia:

  1. Avokado on ihan mielettömän hyvää.
    Harmi että meillä tuo ukko ei oikein mielellään siihen koske... :(

    VastaaPoista
  2. Hei Nanne ja kiitos kommentistasi. Meillä ei lapset ole päässeet avokadon makuun lainkaan siispä teen sitten meille usein tälläin iltapalaksi, kun katsomme teeveetä Ukkosen kanssa yhdessä iltaisin.

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)