maanantai 26. elokuuta 2013

Kaali-lohilaatikko


Nyt on taas kaali parhaimmillaan. Siitä saakin niin ihania ja maittavia herkkuja niin ruoka kuin salaatti rintamallakin.
Viikonloppuna ruokalistaa laatiessani silmiini osui tämmöinen herkullinen resepti Maku-lehden 2005 vuosikerrasta.

700-800 g valkokaalia
2 sipulia
1 dl pitkääriisiä
300 g marinoituja lohisuikaleita
1- 2 rkl kuivattua tilliä
n.1 tl mustapippuria
1 tl suolaa
4 dl kerma-maitoa
1 (2 dl )kermaviili
1 muna
1/2 dl hunajaa

Suikaloi kaali ja sipulit. Keitä kaali ja sipuli vähässä vedessä, välillä sekoitellen.
Valuta lävikössä.
Kaada kaali-sipuliseos uunivuokaan ja kaada päälle lohisuikaleet, riisi sekä mausteet. Sekoita keskenään kermamaito, kermaviili sekä muna ja hunaja.
Kaada nesteseos vuokaan ja laita uuniin 175 asteeseen 1 1/2 tuntia voit toki jättää vielä jälki lämmölle, eli uuni pois päältä ja laatikko muhii lämpimässä uunissa. Tästä ruoasta on myös helppo kaikkien perheen jäsenten syödä lämminyä ruokaa vaikka ruokailujenn välillä olisi enemmänkin tunteja.

Laatikko on valmis kun pinta on hyytynyt ja kauniisti ruskistunut.
Tarjoile puolukkahillon tai raikkaan salaatin kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kommentoit :)