kotiliesi

lauantai 17. elokuuta 2013

Homejuustokeitto avokadosalsalla


 
Tämä keitto jakaa ihmiset kahteen katekoriaan, tästä joko tykkää tai sitten ei.
Meillä söimme tämän herkun Ukkoseni kanssa kaksin. Lapsille en edes kaupannut kyseistä keittoa ja toiseksi eihän sitä jäänytkään sen jälkeen kaupattavaksi, kun olimme Ukkoseni kanssa tätä herkkua syöneet.
 
Meillä on nyt liikenteessä pientä syysflunssan poikasta.
Hoidokeita oli perjantaina peräti kolme kappaletta. No, osa oli kyllä muuten vain pois, mutta puolet oli kipeinä.
Samoin meidän tytöt ja poika potevat kurkkukipua, mutta nuorimmaisella on oikein kuumeen kanssa tauti pällänsä.
Siispä eilis ilta meni nuoriso sarjoja katsellessa nuorimmaisen kanssa.
 
 
1 sipuli
1 rkl voita
4 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
2 dl kermaa
50 g sulatejuustoa
150 g homejuusto murua
 
 
Hienonna sipulit.
Kuullota ne Oivariini rasvassa kattilassa.
Lisää vesi, ruokakerma, sulatejuuston pala ja liemikuutio. Keitä noin 5 minuuttia.
Lisää homejuusto murut.
Anna keiton kiehahtaa uudelleen. Soseuta sauvasekoittimella.
 
 


 
 
Avokadosalsa
 
 
1 avokado
2 tomaattia
1 pieni punasipuli
1/2 punaista chilipalkoa
1 rkl sitruunan mehua
1 rkl avokadoöljyä tai rypsiöljykin käy
 
 
Poista avokadon siemen ja irrota hedelmäliha kuoresta. Leikkaa kaikki salsan ainekset pieniksi kuutioiksi. Yhdistä aineet ja sekoita.
Laita salsaa keiton joukkoon ja nauti maku elämyksestä.

2 kommenttia:

  1. herkullisia aineksia keitossa.pitääpäs kokeilla miltä maistuu.

    VastaaPoista
  2. Voi apua miten herkulliselta vaikuttaa !! Homejuuston ja avokadon ystävä kun olen, niin ehdottomasti kokeiltava :)

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)