maanantai 29. heinäkuuta 2013

Mustikkamuffinssit
Tytöt olivat Mumskulla yökyläilemässä. Taas olivat Mumsku ja tytöt poimineet mustikoita. Tällä kertaa mustikat päätyivät muffineihin. Tulikin todella hyviä Meiran sivuilta otetun ohjeen mukaan.

Tänään ollaankin oltu taas ahkeria.
Ukkoseni sai saunan päädyn siivottua klapeista ja siirreltyä sään armoilta puuvajaan autotalliin ja osan vielä kellariinkin. 
Nyt sirkkelöi tuolla ulkosalla kehikoita pois, joissa puut olivat.
Minä leivoin ja tein ruokia aamipäivän ja kauppareissun jälkeen jatkoin eilen kesken jääneen rehottavan kukkapenkin ylös kaivamista. Huutelin nuorisolle, että olisi talkoot menossa, mutta vain nuorimmainen tuli kaverinsa kanssa auttamaan kukkapenkin reunus kivien kannossa. Niinpä yllätinkin raskaan työn raatajat raha palkkiolla. Tytöt lähtivät innoissaan kauppaan ja tulivat ostoksineen iloisin mielin. (Muut eivät sitten enään oleetkaan niin iloisia, mutta näin se meillä menee.)
Siinä saivat kyytiä pitkät roitisko kukat (joissa pitkä ontto varsi ja piikkejä varret täynnä. Arvatkaapas miltä käteni näyttivät illalla, kkun mentiin saunaan.) Nämä samaiset kurjomukset on joka kesä taittuneet pienempien päälle ja loppu kesästä kukkapenkki onkin näyttänyt enemmän kaatopaikalta kuin kukkaistutukselta.
Nyt meinaankin rauhassa istuttaa kukat uudelleen ja saada kukkapenkin näyttämään joltain muulta kuin rytökasalta.
Senhän näkee kyllä vasta sitten ensi kesänä miltä kaikki näyttää,  mutta nyt on ainakin hyvä mieli, kun on saanut jotain asian eteen tehtyä.2 munaa
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
100 g voita sulatettuna
1 prk (200 g) ruokajugurttia tai kermaviiliä
3,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1,5 dl mustikoita
Vatkaa munat ja sokerit vaahdoksi. Lisää sulatettu voi, ruokajugurtti ja jauho-leivinjauheseos. Lisää lopuksi marjat. Jaa seos muffinivuoan syvennyksiin (12 kpl) tai paperisiin muffinivuokiin (16 kpl). Paista 200 asteessa n. 20 min.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit :)