perjantai 19. heinäkuuta 2013

Kreikkalainen munakas


Heräilimme tänään jo kuuden jäljistä Ukkoseni kanssa ja kävimme kaupassakin jo aamu kahdeksalta. Ukkoseni rauta- ja minä ruokakaupassa.
Nyt olemme sitten jo syöneet päivällisenkin, kun alkoi niin hiukomaan.

Tein tälläisen kreikkalaisen munakkaan, johon sai taas laiteltua kaikki jämät jääkaapin uumenista.
Paistetuista perunoista, fetajuuston paloihin.
Tein tämän munakkaan pienellä paistinpannulla, mutta laitan sulkuihin tavallisen ison pannunkin ohjeen.

4 (6-8) keitettyä perunaa
1/2 (1-2) sipuli varsineen
1/4 (1/2) pkt fetajuustoa
1/2 tl mustapippuria
ripaus suolaa 
4 (6) munaa
1/2 dl (1 dl) maitoa

PAISTAMISEEN: 
voita

PINNALLE:
hienonnettua tilliä ja sipulinvarsia tai ruohosipulia

Leikkaa keitetyt perunat ja sipuli viipaleiksi. Säästä hiemen varsia myös koristeluun.
Kuumenna voi pannulla ja paista perunat ja sipulit pehmeiksi miedolla lämmöllä.
Lisää pannulle paloiteltu feta ja mausta pippurilla ja ripauksella suolaa.
Riko munat kulhoon ja lisää sinne myös maito sekä hiven mustapippuria ja suolaa makua antamaan. Vatkaa munien rakenne rikki ja kaada pannulle. Paista miedolla lämmöllä, kunnes munakasseos hyytyy. Käännä perunamunakas vasta, kun pintakin on hyytynyt kunnolla.
Käännä varovasti kannen tai lautasen avulla.
Lisää pannulle hiemen voita ja ruskista toinen puoli.
Ripottele pinnalle hienonnettua tilliä ja sipulin varsia.
Tarjoile salaatin kanssa.



2 kommenttia:

  1. Kiitos taas sopivasta vinkistä. Kaapista löytyy kaikki tarpeellinen.

    VastaaPoista
  2. Kiitos Anonyymi, sillä periaatteella itsekin teen ruoat helppoa ja maukasta, mutta mitään ei saa mennä hukkaan.
    Toivottavasti tykkäät.

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)