kotiliesi

maanantai 17. kesäkuuta 2013

Punaherukka-tuorejuustopiirakka

 
Tätä piirakkaa on tullut ennenkin kokeiltua ja hyväksi todettua.
Nyt kun alkoi taas kerran pakasteen tyhjennys seuraavaa sato kautta varten on hyvä tehdä näitä takuu varmoja herkkuja, jotka menevät parempiin suihin alta aika yksikön.
Nyt on jo uudet ohjeet katseltu ja pian saatte taas uutta katseltavaa ja kokeiltavaa.
 
Ukkoseni lähtee juuri viemään kerholaisia kerhoon ja siitä suoraan hakemaan kapeampia maalaus telineitä käyttöön.
Meillä kun ei pääse tuota kasvihuoneen ja terassin kulmaa maalaamaan nosturi vehkeellä.
Tässä on jo moni ilmoittanut, että kasvihuone täytyy purkaa maalauksen ajaksi.
Me mieheni kanssa olemme kuitenkin toppuutelleet ja koittaneet keksiä muita ratkaisuja.
Ja lopulta Ukkoseni kaveri ilmoitti, että hänellä olisi kapea teline jota saamme lainaksi, joten nyt on tämäkin ongelma pois pyyhitty ja kasvihuone saa tehdä rauhassa satoaa.
 
POHJA:
100n g voita
3/4 dl sokeria
2 keltuaista
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa
 
TÄYTE:
5 dl punaherukoita
2 valkuaista
1 dl sokeria
200 tuorejuustoa (minulla makuna mango)
2 tl vaniljasokeria
1 rkl perunajauhoja
 
 
Vatkaa ensin täytteen valkuaiset kovaksi vaahdoksi, niin vatkaimia ei tarvitse pestä välillä.
Lisää sokeri vähitellen kokoajan vatkaten.
Valmista pohjan sokeri ja voi vaahdoksi.
Lisää joukkoon keltuaiset yksitellen hyvin vatkaten.
Kaada sitten joukkoon kuivat aineet sekä maito.
Levitä taikaina piirasvuoan pohjalle.
Vatkaa tuorejuusto, vaniljasokeri ja perunajauhot tasaiseksi seoskseksi.
Lisää joukkoon valkuaisvaahto ja punaherukat varovasti nostellen.
Lisää seos taikinan päälle vuokaan.
Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 40-45 minuuttia.
 
 
 
 


2 kommenttia:

  1. Resepti on kaiketi maku.fi:stä? http://www.maku.fi/resepti/punaherukka-tuorejuustopiirakka#axzz2XsUb6CYQ

    Lähde on kohteliasta mainita!

    VastaaPoista
  2. Kyllä vain useimmat ohjeeni ovat maku-lehdestä tai muista lehdistä napsittuja lehtileikkeitä, joten aina en voi muistaa mistä lehdestä mikin resepti on kotoisin. Anteeksi kovasti.

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)