kotiliesi

torstai 20. kesäkuuta 2013

Pesto-pekoni-sienipiirakka


HYVÄÄ JUHANNUSTA TEILLE KAIKILLE
JA TERVETULOA LUKIJAKSI MUMMUN AJATUKSIA JA ASKARTELUJA.

Meillä on jo aikas rauhallista täällä hoidokeitakin on vain viisi kappaletta, joista kaksi lähtee vielä iltapäiväksi kerhoon.

Pohja:
1/2 dl perunasosejauhetta tai 1 dl perunahiutaletta
1 1/2 dl vehnäjauhoja
3/4 sämpyläjauhoja
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
100 g voita
1 dl vettä

Täyte:
1/2 pkt pekonia
2-4 valkkosipulinkynttä
1 sipuli
1 paprika
200 g herkkusieniä
3 rkl pestokastiketta
2 dl kermaviiliä
1 dl maitoa
3 munaa
1 tl mustapippuria
1 dl juustoraastetta

Sekoita pohjan kuivat aineet ja nypi rasva joukkoon. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi.
Anna taikinan rauhoittua jääkaapissa vähintään 10 minuuttia.
Painele taikina piirasvuokaan. 
Paista pekoni pannulla ja lisää joukkoonsipuli ja paprikan palat.
Lopuksi herkkusienet hetkeksi joukkoon.
Ota pannu liedeltä ja laita pestokastike seoksen joukkoon.
Vatkaa munien rakenne rikki ja sekoita kermaviili mukaan sekä maito ja mausteet.
Lisää piiraan pinnalle ensin sieniseos ja muna-kermaviiliseos, lopuksi ripottele pintaan juustoraaste.
Kypsennä piirasta, kunnes täyte on hyytynyt  ja pinta on saanut herkullisen värin eli noin 40 minuuttia 200 asteessa.



1 kommentti:

  1. Onpa herkullisen näköinen piirakka! Ei noilla aineksilla pahaa voikaan syntyä :)

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)