maanantai 20. toukokuuta 2013

Kylmä kesäkurpitsa-fetakeitto

 
 TERVETULOA LUKIJAKSI TIIA K.

 
Eilen siivoilin pakastimia ja soittelin nuorimmalle veljelleni, että tällä olisi niin raparperiä kun marjojakin niin paljon, kun vain haluavat.
He tulivatkin illalla poikkeamaan ja pakkasimme kylmälaukun täyteen pakasteita.
Huomasin siivotessani, että emme millään kerkiä käyttää kaikkia marjoja itse. Nyt jo näyttää siltä, että marja ja omena sadosta tulee tänä vuonna iso, saatikka sitten raparperiä, jota on meillä kolmessa kohtaa eri puolin pihamaata.
Viimme vuonna raparperi sato oli niukka, koska siirsin raparperit pois keskeltä pihaa. Mutta nyt on vartta niin paljon, kun vaan jaksaa ja huvittaa niistä jotain tehdä.
 
Nyt kun ilmat alkaa meitä helliä ja ruoanlaittokin tuntuu välillä pakkopullalta kannattaa jääkaappiin tehdä tätä raikasta kylmää ja herkullista keittoa valmiiksi.
Tästä annoksesta tulee kaksi isoa mukillista keittoa.
 
 
1/2 kesäkurpitsaa
1/2 tl valkosipulirouhetta
2 dl maustamatonta jogurttia
50 g fetajuustoa
1 rkl sokeria
1/4 tl mustapippuria
ripaus suolaa
 
 
Mittaa ainekset kulhoon ja soseuta minitoimikonmeella tai sauvasekoittimella.
Mausta ja maista.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kommentoit :)