maanantai 6. toukokuuta 2013

Alaskan kalavuoka


Tänään on aurinko suosinut ja ulkona onkin tullut oltua oikein kunnolla. Nautitaan silloin kun voidaan.
No, pesin minä uunin täällä sisällä, kun hoidokeita oli päiväunilla.

Viimme viikolla tuli tehtyä tälläistä kalavuokaa Pirkan ruoka-lehtisestä. Huom: Tämä on taas oma versioni lehden ohjeesta eli mitä kaapista löytyi ja vanhaksi oli menossa.
Söimme sitä perunamuusin kanssa. 
Mutta kuvia en muistanut enenpää napsiaa, joten tällä on nyt pärjättävä :((

Yksi hoidokeista kysyy aina kun on kalaruokaa, että eikai tässä kalasopassa ole niitä raatoja (tarkoittaa ruotoja).

1 pkt alaskanseitiä annospaloina
10 cm purjoa
1 sipuli
3 tomaattia pieninä paloina
1 rkl öljyä
1 tl suolaa
mustapippuria

JUUSTOKASTIKE:
3 rkl voita
3 rkl vehnäjauhoja
4 dl maitoa
1/2 tl suolaa
tinjamia
2 dl juustoraastetta

Sulata sei kohmeiseksi. Kaada sulamis vesi pois ja viipaloi kalapalat noin sormen vahvuisiksi paloiksi.
 Laita ne uunivuokaan.
Viipaloi purjo ja kuullota öljy tilkassa. 
Peitä kala tomaatti hakkeluksella ja mausta suolalla ja mustapippurilla.
Levitä päälle purjot.
Kuumenna voi kattilassa ja sekoita joukkoon vehnäjauhot.
Kaada kattilaan maito. Sekoita ja keitä pari minuuttia.
Mausta  ja lisää juustoraaste.
Kaada juustokastike vuokaan.
Kypsennä 200 asteessa keskitasolla noin 30 minuuttia.

2 kommenttia:

  1. Helvettin huono laitettu reseptin jarjestelmä tällä saitilla

    VastaaPoista
  2. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)