kotiliesi

sunnuntai 28. huhtikuuta 2013

Tomaatilla kuorrutettu makaronilaatikko


 
Tein viikonlopuksi makaronilaatikkoa meidän perheen suurta herkkua.
Ohje on uusimmasta Pirkan ruoka- lehtisestä. Huom: Ohjetta on taasen kerran muokattu kuorrutus tulisi vasta jälkeenpäin. Mutta minä ajattelin, että tomaatit, sekä juusto antaisivat ihanan mehevyyden laatikkoon, kun kerkiävät hieman muhevoittua.
Tuli kyllä todella mehevää ja hyvää.
 
Tänään olemme on tullut törsäiltyä oikein olan takaa.
Olimme Prisman asiakasomistaja päivillä ja ostelimme vaatteita tytöille ja Ukkoselleni sekä mukaan tuli myös painepesuri ja päivänvarjo. Entinen varjo kun meni syksyn tuulissa rikki.
Ukkoseni on kunnostanut vanhaa keinuamme ja me tyttöjen kanssa haravoimme pihan ja siistimme kukkamaat.
 
n.5 dl makaroneja
2 l vettä
1 kasvisliemikuutio
400 g naudanjauhelihaa
3 porkkanaa
1 sipuli
2 tl suolaa
2 tl paprikamaustetta
1 tl mustapippuria
 
MUNAMAITO:
3 munaa 
7 dl maitoa
 
PÄÄLLE:
3 tomaattia
2 dl juustoraastetta
tuoretta tai kuivatttua basilikaa
 
Keitä makaronit kypsiksi kasviskuutiolla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.
Siivilöi ja kaada takaisin kattilaan.
Ruskista jauheliha omassa rasvassaan. Kuori ja raasta porkkanat ja pilko sipuli.
Lisää kasvikset jauhelihan joukkoon ja anna hetki kuullottua.
Mausta.
Kumoa lihaseos kattilaan makaronien joukkoon ja sekoita kaikki sekaisin.
Kaada seos uunivuokaan.
Lado viipaloidut tomaatit vuoan pinnalle ja juustoraaste päälle sekä basilika.
Sekoita munamaidon ainekset sekaisin ja kaada makaroniseoksen joukkoon.
Paista laatikkoa uunissa 175 asteessa alatasolla noin 60 minuuttia.
 
 
 



2 kommenttia:

Mukavaa kun kommentoit :)