lauantai 6. huhtikuuta 2013

Pippurimarinoidut tapasherkut

 
Tänä iltana napostellaan tapaksia eli asetan nämä pippurimarinoidut tapasherkut tarjolle ja sömme näitä hammastikuilla nauttien.
 
Tänään lasten kanssa tehtiin kirppis kierros. Mukaan ei tällä kertaa paljoakaan tullut vanhemmalle tytölle löytyi parit vaatteet ja minä löysin Valion reseptikirjan jossa oli taas toinen toistaan hyvempiä herkkuja tarjolla.
Niistä saattekin nauttia kirjoitusten merkeissä, kun tästä pääsen oikein vauhtiin.
 
Vieraitakin poikkesi kyläreissulla ja sain taas syyn ottaa pakkasesta viimmeisen suolaisen piirakan sulamaan.
Eli pakkasen täyttöäkin on luvassa hetimmiten, kun saan itselleni leivonta vaihteen päälle.
 
100 g tuoreita herkkusieniä
125 g kirsikkatomaatteja
100 g mozzarellapalloja
 
MARINADI:
1 tl roseepippuria
1 tl viherpippuria
1/2 ruukua ruohosipulia
1 dl oliiviöljyä
2 rkl balsamiviinietikkaa
2 tl hunajaa
2 tl sinappia
1 tl suolaa
2 tl sokeria
 
Puhdista sienet ja laita ne puoliksi tai neljään osaan jos on isonpia sieniä.
Voit halutessasi kypsentää sienet pannulla, jota minä en tehnyt.
Puolita kirsikkatomaatit.
Murskaa pippurit morttelissa.
Hienonna ruohosipuli.
Sekoita marinaadin ainekset haarukalla sekaisin.
Laita tomaatit, sienet ja mozzarellapallot kulhoihin ja kaada marinaadi niiden päälle. Anna marinoitua tiiviissä kulhoissa viileässä pari tuntia. Hölskyttele muutaman kerran marinoitumisen aikana. Tarjoile tapaksina.
 
 

2 kommenttia:

  1. Vaikuttaapa maukkaalta! Pitää itsekin jossain välin testailla tämmöisiä! :)

    VastaaPoista
  2. Herkkuja on, suosittelen ehdottomasti kokeilemaan.
    Kiitos, Ddargas.

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)