kotiliesi

sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

Leivitetyt koskenlaskijapihvit



Tämä viikonloppu on mennyt ihanasti luppoillen. Paljon lukemista ja löhöilyä. Lupasin kyllä itselleni etten aloita toista kirjaa viikonlopun aikana, mutta toisin kävi.Tytöt menivät kaverilleen yökyläilemään lauantaina ja minä tavoistani poiketen ostin kaupasta valmiiksi leivitetyt possunfilee pihvit. Pitkästä aikaa pihviä. No, kun kesä ja grillikausi saadaan meillä avatuksi, niin alkaa taas pihvejäkin olemaan enemmän meidän ruokavaliossamme.

No, ettette nyt ihan laiskaksi minua luule täytyy kertoa teille, että luuttusin kyllä lattiat tänään ja siivoilin muutenkin paikkoja. Ukkoseni siivosi oman ison kaappinsa, jossa papereita summuuta sälää vaikka ja kuinka paljon. Nyt vain saunan lämmitykseen ja vaihdan meille lakanat. Niin on illalla mukava päästä mammumaan.



Ostin myös pakasteesta valmis vihannessekoituksen nimeltään herkkusieniä ja vihreitä valkosipulinversoja.
Petyi pakkauksen sisältöön, kun kaadoin pussin pannulle niin herkkusienä ei koko pussissa ollut, kuin kaksi sientä viipaloituina.
Pussin kuvasta sai kyllä aivan toisen käsityksen tuotteesta.
No, lisäsin itse kokonaisia herkkusieniä koko purkillisen kasvisten joukkoon.
Laitoin myös edellisen päivän sienikastikkeen jämät sekaan niin kasvikset saivat ihanasti makua ja näköä.



Pyydän heti kättelyssä anteeksi tätä kuvaa. Hieman epäselvä, mutta leikkeet ovat kyllä herkullisia.Täyttäviä tosin eli pienepikin määrä olisi riittänyt kahdelle hengelle.
Tämän ohjeen nappasin Olgan Kotona-ohjelman resepteistä.
Viherpippurijuustosta ei tullut ihan niin hyviä pihvejä, kuin voimakkaasta sulatejuustosta. Juusto meinasi pursuta leivityksen välistä, mutta maku oli silti mielestämme parempi.
 
8 siivua koskenlaskijasulatejuustoa
(makuina voimakas ja viherpippuri)
1 dl vehnäjauhoja
1 1/2 dl korppujauhoja
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
1 tl paprikamaustetta
kananmuna


Siivuta Koskenlaskija ohuiksi, noin ½ cm siivuiksi.
Kaada korppujauho laakeaan astiaan, sekoita korppujauhoon suola, paprikajauhe sekä pippuri.
Riko munien rakenne toisessa laakeassa kipossa ja laita kolmanteen kippoon vehnäjauhot.
Painele juustopalat ensin vehnäjauhoissa. Tässä vaiheessa, jauhon avulla, voit vielä muokata juustopalojen muotoa, mikäli tarvitsee. Upota juusto seuraavaksi kananmunaan ja lopuksi pyörittele huolellisesti korppujauhoseoksessa.



1 kommentti:

  1. Johan taas tuli hauskaa/erilaista ruokaa. Tykkään!

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)