maanantai 11. maaliskuuta 2013

Yrttiahvenet ja pekonikasvikset


Sunnuntaina herkuteltiin.
Valtavan hyvillä yrtti ahvenfileillä ja todella maukkailla pekonikasviksilla.
Voi, kun olisi oma vene ja Ukkoseni pääsisi kalastelemaan.
Kala kun on meillä kaikkien herkku.
Täällä tapahtui pieni työtapaturma, en olllut muistanut ostaa korppujauhoja ja käytin niiden tilalla kauraleseitä ja vautsi kyllä tuli hyvä ja herkullinen leivitys kaloille.


PEKONIKASVIKSET:
6 perunaa
1 porkkana
1 iso sipuli
2 rkl rypsiöljyä
1/2 tl suolaa
1 rkl oreganoa
ripaus mustapippuria
150 g herkkusieniä
1 pkt (140 g )pekonia

YRTTIAHVENET:
5 filettä ahventa
1 kananmuna
YRTTIKUORRUTUS:
1/2 ruukkua tilliä
1/4 ruukkua persiljaa
1 1/2 dl kauraleseitä tai korppujauhoja
PAISTAMISEEN: 
voita
kunkin kalan päälle ripaus sormisuolaa
halutessasi sitruunanmehua

Kuori perunat, porkkana ja sipuli. Leikkaa kasvikset ohuiksi viipaleiksi. Sekoita joukkoon öljy, ja mausteet.
Levitä kasvikset uunivuokaan leivinpaperin päälle.
Kypsennä uunissa 200 asteessa noin 15 minuuttia.
Viipaloi sillävälin herkkusienet ja suikaloi pekoni.
Lisää ne pellille kasvisten joukkoon ja sekoita lastalla.
Kypsennä edelleen 10-20 minuuttia.
Kunnes perunat hieman tummuvat reunoista ja pekoni käpristyy.

Hienonna tilli ja persilja.
Sekoita yrtit ja kauralese keskenään isolla matalalla lautasella. Vatkaa munan rakenne rikki haarukalla syvään lautaseen.Kasta kalat munaan ja sen jälkeen kauraleseseoksessa.
Sulata voi pannulla ja kuumenna kullanruskeaksi.
Paista ahvenfileet voissaa noin 2 minuuttia per puoli.
Pinnalle vielä ripaus sormisuolaa ja sitruunanmehua halutessasi.
Laita ahven fileet pekonikasvisten päälle ja nauti herkullisesta ruoasta.


4 kommenttia:

  1. Kuulostaa hupaisalta, että ostat korppujauhoja, vaikka sinusta saa tuollaisen talousihmisen vaikutelman?! Nehän kannattaa tehdä itse,aina jää leipää kuivumaan.

    VastaaPoista
  2. Kiitos Anonyymi kommentistasi. Juu, ei täälläkään kaikkea tehdä itse. Meillä vaaleaa leipää ei jää yhtään ylimääräistä kaikki syödään viimmeistä murua myöten, siihen ehkä on syynä se, että ostan sitä todella harvoin ja sitten kun tulee itse tehtyä kaikki menee kuin kuumille kiville.
    Ruisleipää sitten kyllä ostelen mutta niissäkin toinen odottaa pakasteessa niin kauan, että toinen on jo loppumassa.
    No, onhan meillä näitä syöjiäkin enemmän kun normi perheessä eli kymmenen hoidokkia ja viisi henkee itsellä :)

    VastaaPoista
  3. Näin iltalenkin jälkeen oli ihan melkein tuskaisaa lukea kalan ja pekonikasvisten reseptiä... oikeesti tuli vesi kielelle... no kun oikein positiivisesti ajattelee, niin jogurttikin on ihan hyvää....
    -päivi-

    VastaaPoista
  4. Hyvä Lukija! Tule auta voittamaan nälkä. Tee lahjoitus.

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)