kotiliesi

lauantai 16. maaliskuuta 2013

Uppomunasalaatti


Taas kerran salaattia.
Tällä kertaa uppomunilla. Niitä tulee minun todella harvoin tehtyä.
Herkkua ovat munat tälläkin tavalla, eikä aikaakaan tuhraannu sen enempää kuin keitetyissä tavallisissa munissakaan.
Ohje on uusimmasta S-marketin Yhteishyvä ruoka-liitteestä.

Tällä on nyt viikonvaihteen hiljaisempaa.
Torstai-iltana Ukkoseni tuli kuumeeseen ja flunssa pääsi iskemään oikein toden teolla.
Niinpä ruokakokkailut ovat jääneet siihen nopeaan ja arkiseen, mitä kaapista löytyy tyyliin.
Tänään olen itse lähdössä kulttuurin pariin, eli teatteri kappaletta olisi tarkoitus lähteä katsomaan Mumskun kanssa.

100 g jäävuorisalaattia
1 punainen paprika
1 avokado
1 rkl sitruunanmehua
1 rkl oliiviöljyä
ripaus suolaa ja mustapippuria
hienonnettua basilikaa

UPPOMUNAT
4 kananmunaa
1 1/2 l vettä
3 rkl väkiviinaetikkaa

Revi salaatti kulhoon, pilko joukkoon paprika sekä avokado palaset.
Lisää joukkoon myös sitruunamehu ja mausteet.
Valmista uppomunat. Kiehauta vesi laakeassa kattilassa, lisää etikka joukkoon ja vähennä lämpöä.
Riko muna kuppiin ja pyöräytä vesi lusikalla liikkeelle.Kaada muna varovasti veteen.
Keitä vedessä kaksi munaa kerrallaan.
Anna munien hautua vedessä noin 3 minuuttia.
Nosta munat varovasti reikäkauhalla kattilasta.
Nosta salaatin päälle hieman jäähtyneet munat.
Lisää pinnalle vielä loraus öljyä ja basilikaa sekä rippusellinen mausteita.

4 kommenttia:

  1. Voi ihanuus mitä herkkuja täältä löytyikään. En jaksa noita kakkublogeja seurata kun en itse mistään makeasta juuri välitä, mut nää oikeaa ruokaa sisältävät on niin ihania. Liityinpä lukijaksikin samantien.

    VastaaPoista
  2. Melkoista väkästystä, varmaan hyvää! Taitaisin itse tyytyä tavallisiin keittomuniin, uppomunista voi minun käsittelyssäni tulla veteen sekoitettua munakokkelia... :)

    VastaaPoista
  3. Munkin piti taas pitkästä aikaa kokeilla uppomunia kun näin tämän samasen ohjeen. Nyt kun näen tän sun salaatin taitaa olla jo ihan pakko huomenna alkaa uppomunan keittoon :)

    VastaaPoista
  4. Pilvikirsikka:
    Ihanaa kuultavaa ja kiitos sinulle kun sain sinut lukijaksi.
    Itsellä on hieman sama juttu, kakut ja makeat ei niin kiinnosta. Suolaiset ja ruoat ovat lähellä sydäntä.
    Ruokaa kun joutuu joka päivä kokkailla.

    Ilona H:
    Arvaa vain kuinka jännitin omien uppomunieni kanssa. Olen viimmeksi uppomunia keitellyt noin kolmekymmentä vuotta sitten opettajan läsnä ollessa.
    Ensimmäinen muna menikin epäkurantiksi, mutta söin sen kuitenkin.

    Ryytimaan Minna:
    Mukava kuulla, että sait reseptistä innostuksen.
    Itse olen vasta alkaja näiden uppomuna touhujen kanssa.
    Mutta oppii tässä aina jotain uutta.

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)