Tässä tulee nyt nämä lupaamani salaatit, joita söimme broileri-juustonachojen kanssa.
Ohjeet ovat uusimmasta pirkka ruoka-lehtisestä.
Kävin lasten kanssa tänään järvellä kävelemässä.
Oli siinäkin reissu, sain tulla kotimatkan märin kengin ja housunpuntein.
Kävelimme pitkälle rantaa myöten ja nuorimmanen ilmoitti lopulta, että nyt alkaa väsyttää.
Siispä totesimme pääsevämme kotiin nopeammin, jos menemme järven poikki.
Keskellä järveä alkoi jalka upota syvemmälle lumeen ja nauroimme, että äiti taitaa painaa liikaa, kun muut pysyivät kantohangella.
Mutta pian lapset huomasivat, että äidin jäljissä on vettä.
Siinä kohtaa huomasin jo itsekin, kun alkoi kengät kastua.
Ei muuta, kun takaisin samaa reittiä kun tultiinkin eli rantaa pitkin kotiin.
2 avokadoa
1 tomaatti
1 pieni sipuli
1 mieto chilipalko
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl sitruunanmehua
1 dl tuoretta persiljaa
1/4 tl suolaa
ripaus mustapippuria
Halkaise avokadot, poista siemen ja leikkaa liha pieniksi kuutioiksi tee samoin tomaatille.
Kuori ja hienonna sipuli.
Halkaise chili poista siemenet ja hienonna.
Sekoita kulhossa kaikki ainekset ja mausta sitruunamehulla, persiljalla, suolalla ja mustapippurilla.
Tarjoile guacamole meksikolaisten ruokien lisäkkeenä tai maissilastujen kanssa.
1 punasipuli
2 valkosipulinkynttä
1 mieto chilipalko
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl sitruunanmehua
1/2 dl tuoretta persiljaa
1/2 tl suolaa
ripaus mustapippuria
Leikkaa tomaatit pieniksi kuutioiksi samoin kuorittu punasipuli ja valkosipuli.
Halkaise chilipalko pitkittäin ja poista siemenet, hienonna.
Sekoita ainekset kulhossa ja lisää öljy, siruunanmehu, persilja ja mausteet. Anna maustua ennen tarjoilua.
Salsa sopii maissilastujen, broilerin tai liharuokien lisäkkeeksi.
Mietin myös, että näitä on pakko kokeilla :) vaikutti niin herkuilta siinä lehdessä!
VastaaPoistaJuu, lehdessä oli nyt paljon herkullisia ja hyviä reseptejä. Oikein sormet syyhyää päästä niiden kimppuun.
VastaaPoistaKiehtoisi järjestää ystäville meksikolaisilta,nämä olisivat ehdottomasti tarjottavien joukossa!! :)
VastaaPoistaNe on hienoja tuollaiset Meksikolaisillta ja kannattaa ehdottomasti tehdä jauhelihalla tai broilerilla nacogratiini se on niiin hyvää.
VastaaPoistaUpeaa illallista teille ja pitäkäähän hauskaa.