perjantai 1. maaliskuuta 2013

Possu-juurespata


Olen tänään aamulla käynyt lenkillä ja suoraan sieltä pääsin Ukkoseni lämmittämään saunaan.
Huh, kun oli liukasta. Meni lenkissä paljon enemmän aikaa, kuin yleensä, kun sai varoa ettei kaadu ja satuta itseään.


Tämä pata on todella maukasta ja mehevää. 
Pata on ihanan kosteaa ja lihat mureita sekä mausteet aivan nappiin.
Uunissa ollessaan koko tupa tuoksui ihanan mausteiselle.


200 g possunsuikalelihaa
10 keskikokoista perunaa
3-4 dl vettä
1 sipuli
2 porkkanaa
n. 150 g lanttua
350 g kaalia
50 g juuriselleriä
1 lihaliemikuutio
1/2-1 rkl rosmariiniä
1 tl valkopippuria
1 tl suolaa

Kuori ja kuutio perunat, sipuli, porkkanat, lantut ja selleri.
Suikaloi kaali.
Kumoa kaikki kasvikset ja perunat uunivuokaan.
Lisää vesi ja murustettu lihaliemikuutio sekä mausteet.
Ohjeessa pyydettiin laittaa raaat possunsuikaleet kaiken tämän päälle, mutta minä paistoin lihat ensin pannulla.
Kypsennä aluksi uunissa 200 asteessa noin puoli tuntia, jotta lihasuikaleet ruskistuvat.
Jatka kypsennystä 175 asteessa noin 1 1/2 tuntia. Sekoitellen välillä.
Lisää tarvittaessa vettä kypsennyksen aikana.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kommentoit :)