MUKAVAA PÄÄSIÄISTÄ, TEILLE KAIKILLE.
Löysin tämän herkullisen porkkanakakun ohjeen Polkkapossun sivuilta.Kiitos ihanasta ohjeesta. Toki tapoihini kangistuneena piti ohjetta hieman muutella kuorrutteen osalta.
Eilen tuli taas käytyä lanka kaupoilla, ostelin ihania uusia lankoja.
Eilen näet tuli postissa uusi Novita neulelehti ja sieltä löytyi taas kerran monta ihanaa ohjetta tehtäväksi.
Niinpä ajattelin, että pääsiäisen pyhinä loppuu käsityö jota olen nyt tehnyt ja heti pitää päästä aloittamaan uutta tekelettä. (Vaikka käsityö korini on pullollaan erilaisia lankoja tuntuu, että juuri oikeaa väriä ei kuitenkaan juuri löydy.)
Eilen näet tuli postissa uusi Novita neulelehti ja sieltä löytyi taas kerran monta ihanaa ohjetta tehtäväksi.
Niinpä ajattelin, että pääsiäisen pyhinä loppuu käsityö jota olen nyt tehnyt ja heti pitää päästä aloittamaan uutta tekelettä. (Vaikka käsityö korini on pullollaan erilaisia lankoja tuntuu, että juuri oikeaa väriä ei kuitenkaan juuri löydy.)
4 munaa
3 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
2 tl ruokasoodaa
1,5 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
1 tl vaniliinisokeria
0,5 tl suolaa
4 porkkanaa
1,5 dl ruokaöljyä
Kuorrute:
400 g appelsiinin makuista tuorejuustoa
1,5 dl tomusokeria
1 tl vaniliinisokeria
1 dl kinuskikastiketta
1/2 dl appelsiinituoremehua
Raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita vaahtoon porkkanaraaste, kuivat aineet ja öljy. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla, kaada taikina siihen ja paista 190 asteessa alatasolla n. 35 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä. Sekoita kuorrutteen aineet sileäksi keskenään ja levitä kakun päälle. Laita kakku jääkaappiin ja anna makustua pari kolme tuntia.
Raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita vaahtoon porkkanaraaste, kuivat aineet ja öljy. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla, kaada taikina siihen ja paista 190 asteessa alatasolla n. 35 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä. Sekoita kuorrutteen aineet sileäksi keskenään ja levitä kakun päälle. Laita kakku jääkaappiin ja anna makustua pari kolme tuntia.
Minulla porkkanakakku on parhaillaan uunissa. Hyvää pääsiäistä!
VastaaPoistaTäällä on jo pienempi kakku mennyt parempiin suihin ja yllätys yllätys. Minä, joka en makeasta niin välitä olen syönyt isoimman osan. Herkullista.
VastaaPoista