kotiliesi

keskiviikko 13. maaliskuuta 2013

Nakkipiiraat


 Maanantai-iltana alkoi tehdä mieli jotain pikku suolapalaa ja tämmöisiä sitä sitten tuli tehtyä.
Ihan niin kuin lihapiirakoita, mutta välissä onkin prinssinakki.
Ohjeessa sanotaan että tulee 15 kappaletta nakkipiiraita, mutta minulle tuli kyllä enemmän.


Olen nyt koittanut pikkuhiljaa siivoilla keittiötä. Päivässä kun saa siivottua yhden laitteen niin olen tyytyväinen.
Eli ensin siivosin mikron ja toisena päivänä oli uunin vuoro ja tänään jynssäsin jääkaapin putipuhtaaksi ja raikkaaksi.
Nyt on taas hyvä mieli, kun on jotain saanut tehtyä.


3 dl vettä
1/2 tl suolaa
1/4 hiivaa
6-8 dl vehnäjauhoja
300 g prinssinakkeja
1 dl kuivattua paahdettua sipulia
1/2 l öljyä uppopaistamiseen

Sekoita kädenlämpöiseen veteen hiiva. Sekoita ja kaada joukkoon myös suola ja jauhot.
Anna kohota puolisen tuntia.
Rullaa taikina pötköksi ja leikkaa pieniksi paloiksi.
Pyöritä palat palloiksi ja anna levätä hetki.
Painele sitten pallo lituskaksi kiekoksi ja laita nakki kunkin keskelle.
Ripottele sipulia nakin ympärille ja kääri piiraaksi.
Kuumenna öljy ja paista nakkipiiraat siinä kypsäksi.




5 kommenttia:

  1. Näyttävät erittäin herkullisilta ja rapeakuorisilta. :-) Netillä on hyvät ja huonot puolet. Hyviin kuuluu mm. mahdollisuus julkaista kuvia. Huonoihin puolestaan, ettei tällaisten herkkukuvien näkemiseltä voi aina välttyä.

    VastaaPoista
  2. Näitä pitää kokeilla. Lihapiirakat on niin työläitä sen täytteen kanssa :)

    VastaaPoista
  3. Nää olis ihanat vaikka vappuna, voisi paistaa samalla kertaa munkkien kanssa.

    VastaaPoista
  4. Kiitos Petri ja Anonyymi, juu tässä on kyllä se vaara, että vesi herahtaa kielelle.
    Ruokablogeja ei kannata katsella koskaan nälkäisenä.
    Olivat kyllä nopea tekoisia. Sisustaan olisin jotain vielä odottanut, mutta onneksi perhe keksi kurkkusalaatin ja sittenhän se nappasi.

    VastaaPoista
  5. Kiitos Erja, tuo on totta kaksi kärpästä yhdellä iskulla.

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)