torstai 7. maaliskuuta 2013

Marmorinen gugelhopf

 
Gugelhopf paistetaan yleensä pyöreässä vuoassa. Taikinassa on usein manteleita tai rusinoita, mutta tässä kakussa on tällä kertaa aivan kuin tiikerikakun ainekset.
Itävaltallasta kotoisin oleva gugelhopf pääsi kokeiluun, koska Ukkoseni on tiikerikakun suuri ystävä ja hyväähän se kuulemma oli.
Kakun ohje löytyi uusimmasta Leivotaan-lehdestä.
 
Ihana auringon paiste ulkona, mutta heti ulos päästessä huomaa jäätävän tuulen tuiverruksen.
Siitä huolimatta koitimme olla ulkona ja nauttia kevät auringon paisteesta.
 
200 g huoneenlämpöistä voita
2 1/2 dl sokeria
3 munaa
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa
2 rkl kaakaojauhetta
appelsiinin kuori raasteena
 
Sekoita voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen joukkoon.
Sitten jauhot joihin on lisätty leivinjauhe.
Kaada lopuksi maito joukkoon.
Kaada noin kolmasosa taikinasta toiseen kulhoon ja lisää joukkoon kaakaojauhe.
Toiseen taikinaan lisätään appelsiinin raastettu kuori.
Kaada tumma ja vaalea taikina vuorotellen kerroksittain kakkuvuokaan.
Sekoita vuoassa olevaa taikinaa pari kertaa haarukalla, niin saat leivonnaiseen kauniin kuvion.
Paista kakkua uunissa 175 asteessa keskitasolla noin 50 minuuttia.
Varmista puutikulla kypsyys.
 

4 kommenttia:

  1. Hauskan näköinen kakku.
    Tuuli on tosiaan kauhea. Hetken kun ulkoilee, niin posket helottavat punaisina pitkään.

    VastaaPoista
  2. Tuo appelsiininkuori taitaakin olla mukavaa vaihtelua perinteiseen tiikerikakkuun. Meilläkin on tiikerikakku taas tilauksessa, niin taidan joku päivä kokeilla tällä ohjeella.
    Oletko joskus kokeillut muuta nestettä kuin maitoa? Kahvi ei minusta oikein tiikerikakkuun sovi, mutta olisiko sinulla ajatusta muusta?

    VastaaPoista
  3. Hei Sumi ja Sirkku, kiitos kommenteista.
    Nesteenä olen käyttänyt tuoremehuja sekä soija ja kaurajuomia. Hyväksi olen kaikki todennut.

    VastaaPoista
  4. Kiva nimi kakulla, en ole aiemmin kuulutkaan. Varmasti hyvää, sillä tiikerikakkukin on suussa sulavaa.

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)