torstai 14. maaliskuuta 2013

Kesäkurpitsa-pekoniruukut


TERVETULOA LUKIJAKSI NEFERI
 
Tästä tuli yksi lempi herkuistani. Yksinkertaista mutta niin maistuvaa.
Seuraavalla kerralla vain lisään joukkoon parsakaalia, sitten on makut vielä enemmän minun mieleen.
Tästä ohjeesta tulee kaksi pientä tai yksi iso vuoallinen ruokaa.
Minä laitoin toiseen ruukkuun kuivattuja sieniä sekaan ja toinen ilman. Kummatkin olivat herkullisia.
Jos haluat kasvisversion ruoasta jätä pekonit päältä pois.

Kävin äsken kirjastossa lainasin kasvihuone kirjan, nyt on vielä aikaa tutkailla mitä herkkuja kasvihuoneemme kesällä tarjoaisi perheellemme ja kuinka saad ne herkut vielä kasvamaankin siellä kasvihuoneella.


1 1/2 dl pitkäjyväistä riisiä
2 (600 g) kesäkurpitsaa
2-3 tomaattia
1/2 dl kuivattua suppilovahveroa
1/2 pkt koskenlaskija voimakas-sulatejuustoa
1 iso sipuli
1 tl suolaa
2 rkl oreganoa
2 dl kermaa
1/2 dl maitoa

PINNALLE:
1 pkt pekonia

Mittaa riisi uunivuokiin. Kuutio kesäkurpitsa, tomaatit sekä juusto ja leikkaa sipulit reiluiksi lohkoiksi.
Silppua sienet pieniksi.
Lisää kaikki riisin sekaan  ja mausta.
Sekoita ainekset sekaisin.
Kaada joukkoon kerma-maito seos. Kypsennä 225 asteessa noin 25 minuuttia.
Leikkaa pekonit kolmeen osaan ja lisää vuoan pinnalle.
Kypsennä vielä noin 20 minuuttia, kunnes pekoni on rapeaa.



1 kommentti:

Mukavaa kun kommentoit :)