kotiliesi

perjantai 8. maaliskuuta 2013

Jauhelihatimbaalit


Hyvää naistenpäivää.
 
Aamu meni tytön labratulosten soittelussa ja lääkärillä käydessä.
Lääkkeet on nyt haettu ja tauti toivottavasti pian selätetty.
Onneksi kerkisin väsätä aamusella ennen lääkäri reissua mureketaikinan valmiiksi jääkaappiin makustumaan. Kotiin tullessa vain täytin timbaalit ja sujautin uuniin.
Tällä ohjeella tulee kuusi jauhelihatimbaalia eli, jos haluat enemmän kannattaa ohje tehdä kaksin kertaisena.
Oli kyllä todella herkullisia.
Halutessaan nämä herkut eivät tarvitse muuta, kuin salaatin kaverikseen. Meillä oli kuitenkin ranskalais päivä, joten otin hieman niitäkin lautaselle.
 
 
 
1 muna
1 dl kermaa
1/4 dl korppujauhoja
250 g naudanpaistijauhelihaa
2/3 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
2 tl oreganoa
1/2 rkl maissitärkkelystä
TÄYTE:
1/2 dl tuorejuustoa (maku voi olla mikä tahansa, minulla oli tälläkertaa katkarapu)
1/2 dl pestoa
KYPSIEN TIMBAALEIDEN PÄÄLLE:
paseerattua tomaattia
 
Erottele munan keltuainen ja valkuainen eri kulhoihin.
Lisää keltuainen kerman joukkoon ja sekoita mukaan myös korppujauhot.
Lisää jauheliha, mausteet ja maissitärkkelys.
Sekoita massa sekaisin.
Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja kääntele varovaisesti jauhelihamassan joukkoon.
Täytä muffinimuotti puoliväliin jauhelihamassalla ja lisää nokare tuorejuustoa ja pestoa massan päälle.
Täytä vuoat lopulla jauhelihamassalla täyteen.
Kypsennä vesihauteessa 200 asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.
Kumoa timbaalit vuoista ja laita tarjolle salaatti pedin päälle.
Timbaaleiden päälle norotetaan vielä paseerattua tomaattia.
 
 
 

1 kommentti:

Mukavaa kun kommentoit :)