maanantai 28. tammikuuta 2013

Vehnälimput


Tämä ohje löytyi uudesta Leivotaan-lehdestä. Olen itsekin näitä saman sorttisia leipiä tehnyt ja ne hyväksi todennut.
Siispä tämäkin versio oli meidän perheen mieleen.
Toisen leivistä annoin Ukkosen kaverille, joka meitä aina jeesaa ja auttaa niin puun tuonneissa kuin muissakin asioissa.

6 dl maitoa
50 g hiivaa
1 rkl siirappia
2 tl suolaa
12-13 dl vehnäjauhoja

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi.
Sekoita hiiva hyvin maidon joukkoon ja lisää siirappi sekä suola.
Lisää jauhoja vähän kerrallaan. 
Anna taikinan kohota leivinliinan alla kulhossa noin 40 minuuttia.
Jaa taikina neljään osaan ja leivo kustakin osasta paksut patukat.
Letitä kaksi patukkaa ja muotoile niistä leipä, jonka asettet leivinpaperilla vuorattuun leipävuokaan. (Minun vuokani on silkonia, joten en niitä vuoraa leivinpaperilla vaan laitan leivät sinne sellaisenaan.)
Tee toisille patukoille samanlailla. 
Anna leipien kohota leivinliinan alla peitettynä vielä noin 40 minuuttia. 
Paista uunin alimmalla tasolla 220 asteessa noin 25-30 minuuttia

6 kommenttia:

  1. Juuri tein tollasia, mut laitoin hiukan rasvaa joukkoon. Hyviä tulee.

    VastaaPoista
  2. Onpa komeita limppuja!
    Pakko muuten sanoa, että se sun omppupannarin ohje on tullut jäädäkseen meidän keittiöön. :)
    Lapset tykkää aivan valtavasti, ja minä myös.

    VastaaPoista
  3. Jopas on taas komiat leivät. Pakko tunnustaa, että olen sinun blogisi kautta innostunut vasta kokeilemaan vuokaleivän tekoa ja se on mukavaa...

    VastaaPoista
  4. Kiitos teille,
    Ekku: Vuokaleivät ovat niin helppoja tehdä ja hyviä.

    Sumi: Kiva kun on löytänyt resepti kunnon perheen, jossa siitä tykätään ;))

    Saga:Itse pidän leivissä juuri vuokaleivistä, koska ei tarvitse paljon sotkea paikkoja leivonnassa ;))Nyt se paljastui.

    VastaaPoista
  5. Mustakissa: Limppu on kyllä kokeilemisen arvoinen. Meillä etenkin lapset tykkäävät tästä paljon ja pyysivätkin jo lisää tekemään.

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)