kotiliesi

keskiviikko 23. tammikuuta 2013

Tomaattinen possukasti


Tälläisiä lihakastikkeita on tullut tehtyä ennenkin. 
Melkeinpä valmistan aina kastit ensin uunissa saa lihasta maukkaampaa ja mureampaa. 
 Samalla, kun valmistaa jotain toista uuniruokaa, kannataa valmistella lihat uunissa seuraavan päivän kastiketta varten.
Lapset meillä ainakin tykkäävät ja näyttää se Ukkosellekin maistuvan santsasi kaksi kertaa :))

Nuorimmaisen kanssa oli juuri arviointi keskustelu koululla. Kyllä tyttöä jännitti. Mutta eipä siellä mitään erikoita ollut kaikki ok.
Ukkoseni kanssa saamme kuulemma taputtaa tyttöä illalla päähän, sanoi opettaja. 
Iloisin mielin tyttö pääsi jatkamaan kavereidensa kanssa kesken jääneitä touhujaan.
Me Ukkosen ja pojan kanssa suuntasimme kaupoille.


1 sipuli
7 uunikuivattua tomaattia (aurinkokuivatut tomaatitkin käy)
2 porkkanaa
1 pss keittojuureksia
400 g possun suikalelihaa
1 lihaliemikuutio
1/2 tl mustapippuria
1 tl suolaa
vettä

Leikkaa sipuli isoiksi paloiksi ja ruskista ne lihojen kanssa uunin kestävässä padassa. Lisää joukkoon kaikki muut ainekset ja laita levy pois päältä.
Vettä kannattaa laitta juuri sen verran, että lihat eivät kokonaan peity. Katso tekstin yläpuolelta olevasta kuvasta.


Tässä kuvassa on liha ollut uunissa 200 asteessa noin tunnin.
Usein jätän vielä jälkilämmölle muhimaan uuniin.

Lisää tässä vaiheessa vettä noin 8 dl-10 dl
1/2-1 dl vehnäjauhoja sekoita hyvin
1 lihaliemikuutio vielä mukaan 
suolaa maun mukaan 
Jos haluaa tummenmman kastikkeen voi lisätä jokkoon hieman soijakastiketta

Anna kiehua levyllä hetken ja laita sitten lämpö pois ja jätä kasti muhimaan.
Tällä kertaa kasti sai kaverikseen makaronia tai perunamuusia kumpaa sitten itse halusi ottaa.


2 kommenttia:

  1. Varmaan on hyvää ,kun uunissa muhii. "uunikuivattutomaatti"... ihan vieras asia minulle. Teetkö tuon itse vai onko näitä olemassa kaupassa valmiiksi kuivattuina?

    VastaaPoista
  2. Saga: Kyllä vaan olen itse tehnyt nuo tomaatit. laitankin linkin tuosta uunikuivatusta tomaatista ohjeeseen samoin kuin valkosipuleistakin. Piti se tehdäkin mutta unohtui.

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)