lauantai 19. tammikuuta 2013

Paahdetut valkosipulit



TERVETULOA LUKIJAKSI TUPUN TUPAAN ANNI.

Tänään herkuttelimme  makaronilaatikolla ja näillä messevillä uuni valkosipuleilla.
Nämä sipulit sopivat niin tälläisenään syötäviksi kun salaatteihin tai ruokiin sekä leivän päälle puristettuina.
Näitä sipuleita on kaiken lisäksi näppärä tehdä samalla, kun tekee uuniruoankin.

Olemme tästä lähdössä kaupoille koko porukka, kun tuo nuoriso saa yläkerran siivottua.
Sitten kun päästään ostoksilta kotiin, niin on minun vuoro alkaa siivota.

Leikkaa sipuleista "lakki" pois siten, että joka kynnestä näkyy vähäsen. Lado kokonaiset sipulit uunivuokaan ja voitele leikkauspinta öljyllä. Suolaa ja pippuria sekä yrttimaustetta.  Laita uunissa 175 asteessa (kiertoilma 150 astetta) 1-1,5 tuntia. Sipuleista tulee ihanan pehmeitä.
Päälle voit laittaa myös noron hunajaa.




2 kommenttia:

  1. Empäs ole koskaan moisia kokeillut, mutta täytynee kyllä koittaa. Ihan herahti vesi kielelle. Kiitos taas hyvästä vinkistä:)

    VastaaPoista
  2. Mustakissa, kiitos kommentistasi.
    Kannattaa kokeilla jos vain tykkää valkosipuleista.
    Täällä on nyt vedelty valkkosipelita ja herkkua on.

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)