kotiliesi

torstai 10. tammikuuta 2013

Omenainen kinkkukiusaus



Loppu joulukinkku päätyi meillä pakkaseen. Ensi vuonna meille tuleekin jo pienenpi kinkku. Minä ja Ukkoseni todettiin, että emme enään jaksa syödä kinkkua niin kuin ennen.
Tähän ruokaan kinkun viipaleet kuitenkin ovat tuiki tärkeitä.

1 kg perunoita
1 sipuli
250 g kinkkua (palvi-tai joulu-kinkkua)
pari siivua pekonia
2 omenaa
tuoretta basilikaa
1 tl suolaa
rouhittua mustapippuria
2,5 dl maustettua ruokakermaa kolme juustoa
n.2 maitoa
2 kananmunaa
juustoraastetta

Kuori ja suikaloi perunat. Silppua myös sipuli ja suikaloi kinkku sekä pekoni.
Kuori ja paloittele omenat. 
Lado vuokaan vuorotellen perunaa, sipulia, kinkkua,pekoni omenaa ja silputtua basilikaa.
Mausta välit suolalla ja pippurilla. 
Sekoita nesteet ja kananmunat ja kaada seos uunivuokaan.Pinnalle voi vielä lisätä halutessaan juustoraastetta.
Kypsennä kiusausta 175-200 asteessa noin tunti ja jos on aikaa niin jälkilämmöllä tulee vielä messevämpää. Eli uuni vain pois päältä ja annat kiusauksen olla lämpimässä uunissa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kommentoit :)