kotiliesi

lauantai 12. tammikuuta 2013

Mummin suklaakakku



Tein tämän kahvikakkun viimme viikolla. 
Tuli kyllä todella mehevä ja herkullinen perus kakku.

Nyt on ruoka uunissa ja alamme puolilta päivin syömään. 
Tytötkin leipoivat muffineja, mutta siitä sitten enemmän toisella kertaa.
Sovimme tyttöjen kanssa, että joka viikonlopuksi tytöt suunnittelee ruoan, jonka tekevät itse äidin kanssa opetelle. 
Sanoivat, että haluavat oppia ettei sitten aikuisena tarvitse syödä omassa kotona pelkkiä hampurilaisia.

1 dl kaakaojauhetta
2 dl maitoa
1 dl sokeria
125 g voita
1 1/2 dl sokeria
2 kananmunaa
1 1/2 rkl vaniljasokeria
3 1/2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta

Voitele ja jauhota kakkuvuoka.
Mittaa kaakaojauhe ja maito sekä sokeri kattilaan ja kiehauta ne koko ajan sekoittaen. Nosta pois liedeltä ja anna jäähtyä.
Vatkaa rasva ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Sekoita joukkoon kanan munat yksitellen hyvin vatkaten. 
Lisää kuivat aineet kaakaomaidon kanssa vuorotellen. Kaada taikina vuokaan. 
Paista kakkua uunissa alimmalla tasolla noin tunnin ajan 175 asteen lämmössä.

6 kommenttia:

  1. nami nam... harmi kun oon kipeä, eikä jaksa just nyt leipoa, mutta tämä olis hyvää....

    VastaaPoista
  2. Voi, kumpa asuisin lähempänä toisin täältä palasen. Pikaista paranemista sinulle.

    VastaaPoista
  3. Kaunis kakku. Hyvä ohje, nappaan talteen.:) Tänään tuli leivottua ruis-vehnäsämpylöitä, kun sain täältä leivän leivontaan kipinän.

    VastaaPoista
  4. Kivalta ohjeelta vaikuttaa! Tämän leivon viimeistään tiistaina miehen synttärien kunniaksi.

    VastaaPoista
  5. Hei,sokeri taitaa olla kahteen kertaan? Tämä vaikuttaa kokeilemisen arvoiselta. Onko sokeria 1 vai 1,5 desiä?

    VastaaPoista
  6. Hannaliini: tämä on hyvä synttäri herkku.
    Tuulia:Sokerit on kyllä noin kun pitääkin mutta tuo ensimmäinen menee keitettäväksi ja toinen sitten vaahdotetaan. Laitan vähän reseptiä uusiksi.Kiitos vinkistä.

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)