kotiliesi

keskiviikko 12. joulukuuta 2012

Pitaleivät ja jogurttikastike

 
Välillä kaikkia muuta kuin jouluista syötävää.
Meillä herkuteltiin pitaleivillä ja jogurttikastikkeella viimme viikonloppuna, pitkästä pitkästä aikaa.
Kyllä olikin taas hyvää.
 
Meillä oli eilen hoitolasten pikkujoulut.
Menoa ja meinikiä löytyi Frööpelin
palikoiden laulu-leikeistä.
Hieman oli kuumat tunnelmat meidän tuvassa, kun noin 30 henkeä oli samassa huoneessa, mutta niinhän sitä sanotaan, että sopu sijaa antaa :))
 
JAUHELIHATÄYTE:
 
tilkka öljyä
400 g jauhelihaa
1 iso sipuli
2 isoa valkosipulinkynttä
tacomaustetta
1/2-1 tlk tomaattomurskaa
1 dl vettä
 
Kaada tilkka öljyä paistinpannulle ja paista siinä jauheliha kypsäksi.
Laita joukkoon paistumaan myös pilkotut sipulit.
Mausta jauhelia ja kaada joukkoon tomaattimurska ja vesi.
Anna hautua vielä pannulla noin 5-10 minuuttia.
 
Pitaleivän väliin:
salaatinlehteä
tomaattia
kurkkua
juustoraastetta
 
JOGURTTIKASTIKETTA:
 
2 dl kreikkalaista (luomu) jogurttia
1 rkl sitruunamehua
1 rkl ketsuppia
1-2 tl paprikajauhetta
mustapippuria
1 rkl oreganoa
yrttisuolaa
 
Sekoita kaikki ainekset sekaisin ja anna maustua jääkaapissa noin 1/2-1 tuntia.
 
Leikkaa pitaleivästä pieni soiro pois.
Lämmitä pitaleivät parhaaksi katsomallasi tavalla uunissa, mikrossa tai niinkuin meillä leivänpaahtimessa.
Täytä leipä haluamillasi täytteillä ja nauti.
 
 

4 kommenttia:

  1. Juu, en kehgtaa edes kertoa montako söin.

    VastaaPoista
  2. Pitaleivät ovat suurta herkkuani! Nam nam! Tätä reseptiä on siis pakko kokeilla! Kiitos!

    VastaaPoista
  3. Juu,täälläkin tykätään.
    Tämä on yksi harvoista ruoista, ettei kukaan valita ruokapöydässä.

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)