kotiliesi

torstai 13. joulukuuta 2012

Pekonikastike

 
 
Arkiruokaa parhaasta päästä, eikä valmistuskaan kestä kauaa.
Tomaattinen pekonikastike sopii pastan kanssa kun nenä päähän.
 
Tänään on tullut väännettyä Joululimppuja kuusi kappaletta vielä toiset saman moiset niin eiköhän ala riittämään.Olen useina vuosina antanut hoidokeiden perheelle joululimput lahjaksi.
 
Ulkona pyrytti ihanasti iltapäivällä minäkin kerkesin hetkeski kolailemaan.
Meillä Ukkoseni on kasannut keskelle pihaa kaikki lumet pääsevät lapset laskettelemaan ja menemään vuorenvallotusta.
 
 
1 sipuli
1 tlk tomaattimurskaa
1 lihaliemikuutio
1 tlk herkkusieni viipaleita
1/2 tl mustapippuria
2 tl oreganoa
175 g pekonia
1 dl maustamatonta jogurttia
( ohjeessa luki ranskankermaa)
 
Hienonna sipuli ja paista. Kaada joukkoon tomaattimurska, lihaliemikuutio, sienet ja mausteet.
Keitä kastiketta ilman kantta, jotta kastike sakenee.
Suikaloi pekoni ja paista se rapeaksi omassa rasvassaan.
Lisää pekoni suikaleet ja jogurtti tomaattikastikkeeseen ja tarjoa kuuman pastan kanssa.

2 kommenttia:

  1. Voi mitä herkkua, meilläkin varsinkin avomies rakastaa pekonikastiketta ja pastaa! Kiitos uudenlaisesta reseptistä, ihan tuollaista versiota en ole kokeillutkaan :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos Laura:
    Pekoni on meilläkin miesten suuri herkku.
    No, kyllä sitä herkuttelee itsekin välillä pekonilla on se niin hyvää.

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)