sunnuntai 2. joulukuuta 2012

Pastasalaatti ja valkosipulikastike

 
 
Lauantaina tein salaattia ja valkosipulikastiketta.
Kastikkeesta täytyy sanoa sen verran, että meillä tuli kyllä niin tujua. No, Ukkoseni kyllä tykkäsi ja ahmi kastia kaksin käsin. Laitoin 4 isoa valkosipulin kynttä kastiin ja seuraavallakerralla kyllä koitan olla maltillisempi.
Kastike on siitäkin hyvää, koska sinne saa hukutettua kovan vaalean leivän eikä tähteitä jää ;))
 
Aamupäivä meni ulkosalla pihatöissä ja nyt ollaan oltu sisällä nukuttu tirsat ja kuunneltu takkatulen räiskintää. Pian olemme lähdössä Tampereen keskustaan katsomaan ihania jouluvaloja ja kuusta.  Lupasin kaikille tarjota matkalla oikein kunnon grilli-illallisen.
Tälläiset sunnuntai-illat ovat sitten niin ihania.
 
PASTASALAATTI:
 
tähteeksi jäänyttä pastaa
kinkkua
kurkkua
tomaattia
pakaste herneitä
keitettyjä kananmunia
 
Leikkaa salaatti aineista haluamasi muotoisia paloja ja sekoita keskenään.
 
KASTIKE:
 
3-5 valkosipulinkynttä
7-8 viipaletta paahtoleipää tai ranskanleipää
1/2 tl suolaa
1 rkl sokeria
3 rkl valkoviinietikkaa
1 1/2 dl öljyä
loraus appelsiinin mehua jos haluat kastikkeesta löysempää
 
Kuori valkosipulinkynnet ja hienonna ne massaksi huhmareella.
Poista leivästä kuoret ja pane leivänsisukset likoamaan kylmään veteen. Kun leipä on pehmeää puserra vesi tarkoin pois. Laita salaatinkastike ainekset kulhoon öljyä ja viinietikkaa lukuunottamatta ja sekoita esim. tehosekoittimella soseeksi. Lisää koneen käydessä joukkoon viinietikka ja öljy.
Anna öljyn aina välillä imeentyä leipään. Valmis kastike tasaista ja kermamaista. Voit ohentaa kastiketta tarvittaessa tuoremehulla.
Tarjoile salaatin, kalan, lihan tai vihannesten kastikkeena.
 
 

2 kommenttia:

  1. Heippa! Kuinka paljon tuota kastiketta tulisi jos tekisi vain puolikkaan annoksen? Entä tuleeko kovin tujua jo kolmella kynnellä valkosipulia? Näyttää juuri siltä mitä etsinkin ja menee tänään varmasti kokeiluun ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, puolikkaasta annoksesta tulee noin kolmisen desiä. Minä laittaisin puolikkaaseen ensin kaksi valkosipulinkynttä ja lisäisin sitten jos maku tuntuu miedolta,Mutta maku vielä voimistuu kun kasti vielä saa hetken makustua.

      Poista

Mukavaa kun kommentoit :)