sunnuntai 16. joulukuuta 2012

Imelletty perunalaatikko

 
 
Nyt on enään makaroonilaatikon vuoro ensi viikon sunnuntaina, sitten onkin meidän perheen laatikot tehty. Kaupasta ajattelin ostaa maksalaatikon, koska se on herkkua niinkin.
Olen kyllä parina vuonna senkin itse tehnyt, mutta nyt näin.
Ja joillekin ehkä iski silmään tuo makaroonilaatikko, mutta meidän lapset sen joka joulu haluaa niin minähän sen sitten teen. Parempi, että syövät jotain ruokia, kun olisivat joulun nälässä.
Tämä perunelaatikko oli elämäni ensimmäinen. Nyt harmittaa, koska en hoksannut sitä yöksi laittaa lämpimän kaakeluunin päälle muhimaan, mutta ensivuonna sitä on taas paljon viisaampi.
Hyvältä kyllä maistui näinkin.
 
 
noin 8 annosta
 
 
2 kg perunoita
1 dl vehnäjauhoja
6 dl maitoa
1-2 rkl siirappia
1 1/2 tl suolaa
2 rkl voita
 
Kuorin perunat ja keitin ne kypsäksi.
(Tiedän nyt saan sapiskaa teiltä jotka teette asian oikein eli keitätte potut kuorineen ja kuoritte vasta kuumina. Mutta laiska mikä laiska.)
Soseuta perunat heti ja anna hetki jäähtyä lisää sitten joukkoon vehnäjauhot, hyvin sekoittaen.
Lisää tarvittaessa hieman keitinvettä.
Peitä seos liinalla ja jätä lämpimään paikkaan imeltymään yön yli. Lisää aamulla soseen joukkoon muut ainekset. Kaada seos voideltuun vuokaan. Täytä vuoka puolilleen, sillä laatikko kuohuü kypsennyksen aikana.
Paista 175 asteessa noin 2 tuntia.
 
 


5 kommenttia:

  1. Meillä tehdään tätä pitkin vuotta. Löysään normaalisti tehtyyn perunamuussiin lisätään vaan hieman jauhoja ja KAMALASTI siirappia.(tulee tosi makeaa).Ei tarvi mitään imellytyksiä. Ja "raakana" pakkaseen jos ei heti syö tai sit jäisenä pakkasesta suoraan uuniin. Lasten lempparia :)

    VastaaPoista
  2. Voi kiitos Anonyymi, vinkistäsi. Siinä oiva vinkki meidän muussin jämillemme joita joka viikko tulee.

    VastaaPoista
  3. Voi kiitos Anonyymi, vinkistäsi. Siinä oiva vinkki meidän muussin jämillemme joita joka viikko tulee.

    VastaaPoista
  4. Minä myös kuorin perunat ennen keittämistä ja hyvää tulee. Olen pakastanut imellettyä muusia, ennen maisdon lisäämistä, eli pakasteen kanssa sulatuksen jälkeen jatkan maidon lisäämisestä.

    VastaaPoista
  5. Kiitos Tuulia.Onneksi on aina näitä hyviä kommentteja, joista oppii itsekin jotakin.

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)