tiistai 11. joulukuuta 2012

Appelsiini-taatelikakku



Marjukalle, tervetuloa lukijoiden joukkoon.

 
On hauskaa kokeilla aina uusia ohjeita. Niinpä nytkin Kotivinkin Jouluherkut-lehdestä löytyi aivan ihana taatelikakun ohje.
Tänään illalla tulevat hoidokeiden vanhemmat katsomaan joululaulu-esitystämme  ja tarjoilen tätä taatelikakkua ja pipareita kahvin ja mehun kera.
Tein kakusta tarkoituksella ohuen eli tein isompaan irtopohjavuokaan, jotta kakkua riittäisi kaikille halukkaille ;)
 
250 g kivettömiä tatteleita
3 dl appelsiinimehua
1 1/2 dl (ruoko)sokeria
200 g voita
2 kananmunaa
3 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
 
PINNALLE:
tomusokeria
 
Paloittele taateli paloiksi ja laita kattilaan.
Kaada joukkoon appelsiinimehu ja sokeri.
Keitä seosta miedolla lämmöllä välillä sekoitellen noin 15-20 minuuttia, kunnes seos on sosemaista.
Lisää voi kuumaan seokseen ja jäähdytä seos.
Lisää kananmunat jäähtyneeseen seokseen yksitellen koko ajan vatkaten.
Sekoita keskenään jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Lisää jauhoseos taikinaan ja sekoita kaikki tasaiseksi massaksi.
Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoka. Kaada taikina vuokaan.
Paista kakkua 175-asteessa uunin alatasolla noin 50-60 minuuttia.
 
VINKKI:
Kostuta halutessasi kakun pinta 1 dl appelsiinbimehua tai 1 dl konjakkia.
Pistele kakkuun reikiä vaikka puisella grillitikulla ja valuta reikiin mehua tai konjakkia.
Koristele kakku tomusokerilla.
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kommentoit :)