lauantai 24. marraskuuta 2012

Puolukkaiset jauhelihapihvit

 
Sipulikastike olikin jo viikolla postattu, mutta nämä jauhelihapihvit, joita söimme kastin kanssa ovat vielä kirjoittamatta.
Siispä tuumasta toimeen ja näpyttelemään.
 
Tänään on jo tullut käytyä kaupassa ja kirjastossa. Tilasin parit kirjat Sata ruokaa tähteistä ja Ruokaa rippeistä, nyt sormet syyhyten odottelen koska kirjat tulevat ja pääsen niitä selailemaan ja toteuttamaan. No, onneksi otin luettavaa yllinkyllin, niin ettei aika tule odotellessa pitkäksi.
 
 
 
400 g naudanjauhelihaa
1 iso sipuli
1 prk kermaviiliä
1 dl kaurahiutleita
2 tl yrttisuolaa
pippuria
1 kananmuna
1 dl puolukoita
 
Sekoita kermaviilin joukkoon kaurahiutaleet ja anna turvota noin 10 minuuttia.
Silppua sipuli ja kaada se ja jauheliha turvonneeseen seokseen. Lisää joukkoon myös muna ja mausteet sekä puolukat. Sekoita hyvin ja anna hetki maustua.
 
Tee kostutetuin käsin jauhelihamassasta pihvejä ja paista ne pannulla kypsiksi molemmin puolin.
Tarjoiöe pihvit perunamuusin ja sipulikastikkeen kera.
 

2 kommenttia:

  1. Nää näyttää kyllä niin hyvältä, että täytyy varmaan jo huomenna kokeilla tätä reseptiä! :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos kiitos, toivottavasti tykästyt yhtä paljon kun me.

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)