kotiliesi

tiistai 6. marraskuuta 2012

Merimiespihvi

 
Kiba tervetuloa joukkoomme :))

 
Sunnuntaina söimme juuri ennen synttäri vieraiden tuloa merimiespihviä.
Perunat on kyllä kypsiä vaikka hieman vaaleita onkin, minä kun pidin koko ajan padassa kantta päällä.
Eli jos haluaa tummemman pinnan kannattaa ottaa loppuvaiheessa kansi pois ruoan päältä.
(Ensi kerralla sitä on sitten viisaampi tässäkin asiassa.)
Muuten kyllä oli liha mureaa ja maku kohdallaan.
 
 
 
 
500 g mureaa naudanpaistia
2 isoa sipulia
voita tai öljyä
noin 1 kg perunoita
1 laakerinlehti
4-5 dl olutta
suolaa
muutama kokonainen maustepippuri

Murea liha saattaa kypsyä samassa ajassa kuin perunat, mutta varminta on kypsentää lihoja hiukan etukäteen.Leikkaa paisti viipaleiksi. Kuori ja viipaloi sipulit.
Ruskista lihapalat kolmessa tai neljässä erässä voissa tai öljyssä paistinpannussa ja siirrä pataan tai kattilaan. Sirottele lihojen päälle kevyesti suolaa. Huuhtele pannu aina paistamisen jälkeen oluella  ja katilaan lihojen joukkoon. Lisää kattilaan myös muutama maustepippuri. Hauduta lihoja puolisen tuntia.
Kuullota sipulit lihojen kypsyessä. Kuori perunat ja leikkaa ne vajaan sentin paksuisiksi viipaleiksi.  Lisää kattilaan lihojen seuraksi perunaviipaleet ja sipulit. Lisää oolutta niin, että se lähes peittää ainekset. Hauduta ruokaa vielä kannen alla 20-30 minuuttia eli kunnes perunat ovat täysin kypsiä. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.



Tämän enenpää en kerralla jaksa syödä, kun kokoliha ruoka on niin täyttävää. Mutta laitoin kuvan kuitenkin :))
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kommentoit :)