kotiliesi

torstai 29. marraskuuta 2012

Leipää miten milloinkin

 
 
 
Olen tullut siihen tulokseen, että tämä resepti on meidän perheen suosikki vaaleista leivistä.
Niinpä olen tätä nyt valmistanut taas viikon välein ja aina loppuu kesken.
Onneksi on helppo ja nopea valmistaa, vaikka kohotuksissa ja uunissa meneekin aikaa niin meillähän se ei haittaa, kun tässä kotona melkein ollaan.
Olen ennenkin tätä herkkua tehnyt ja postannutkin, mutta silti laitan reseptin teille uudestaan tulemaan.
Nykyään olenkin hieman muunnellut leipää hiutaleita ja jauhoja vaihtelemalla tai aamupuuron rippeet sekaan kaatamalla ja lisäämällä sekään niin keiton jämät kuin juustot yms.
Ylempi leipä sai sisuksiinsa kaurapuuron jämät ja alemmassa versiossa on juuston kannikat käytetty hyväksi.
 
 
6 dl käden lämpöistä vettä
20-50 g hiivaa
2 tl suolaa
1 rkl öljyä
3 dl kaurahiutaleita
n. 9-12 dl vehnäjauhoja
 
 
Kaada kulhoon vesi ja hiiva sekoita puulastalla.
Lisää sitten suola ja öljy.
Kaada myös jauhot joukkoon sekoita hyvin sekaisin. Anna kohota leivinliinan alla noin 20 minuuttia.
Kaada taikina leivontatasolle ja leivo siitä kaksi leipää, nosta ne leivinpaperin päälle pellille.
Anna kohota sen aikaa liinan alla, että uunin lämpö tulee 200 asteeseen.
Paista sitten uunissa 200 asteessa noin 15 minuuttia ja laske lämpö 150 asteeseen ja sillä paistele leipää vielä tunnin verran. 




2 kommenttia:

Mukavaa kun kommentoit :)