kotiliesi

keskiviikko 14. marraskuuta 2012

Lasagne



Nyt saadaankin herkutella pari päivää lasagnella.
Meillä ei ennen ole lapset lasagnesta oikein piitanneet, mutta nyt nuorimmainen ilmoitti haluavansa lasagnea ruoaksi. Ukkoseni oli todella tyytyväinen ideasta.
 
 
Piirtelimme aamupäivän  lasten kanssa ja nyt syönnin jälkeen saavat katsella elokuvan.
Sitten onkin satutuokion aika.
Tänään, kun pienimmät puuttuu ei tarvi kenenkään mennä nukkumaan.
Ulkona on niin sateista ja meidän piha on ihan savinen niin ukona olikin jää niin vähille.
Tulisi nyt ne pakkaset niin olisi paljon mukavempaa tuolla ulkonakin peuhata.
Iltapäivällä on suunnitteilla puistossa käynti jos nuo säät antaa myöten.
 
 
n. 16-20 täysjyvä lasagnelevyä
 
JAUHELIHAKASTIKE:
 
400 g naudanjauhelihaa
1 pkt pekonia
1 iso sipuli
2 varsisellerin vartta
1/2 kesäkurpitsaa
2 porkkanaa
3 valkosipulinkynttä
1 tlk tomaattimurskaa
2 dl vettä
loraus punaviinietikkaa
2 lihaliemikuutiota
n.1 tl suolaa
ripaus chilimaustetta
 
VALKOKASTIKE:

4 rkl voita
4 rkl jauhoja
50 g voimakasta koskenlaskija sulatejuustoa
1 tl suolaa
1/2 tl murskattua viherpippuria

2 pss juustoraastetta

Kuullota silputtu sipuli pannulla lisää joukkoon jauheliha ja leikkaa pekoni sipuli-jauhelihan joukkoon.
Lisää joukkoon raastetut porkkanat ja kesäkurpitsat sekä paloitellut sellerin varret sekä paloitellut valkosipulin kynnet.
Kaada joukkoon tomaattimurska ja vesi  sekä mausteet anna hautua liedellä sen aikaa kun valmistelet valkokastikkeen.

Laita voi sulamaan kattilaan ja lisää joukkoon jauhot, sekoita kunnolla.
Kaada maito pikkuhiljaa joukkoon hyvin sekoittaen, ettei jää paakkuja. Lisää joukkoon myös sulatejuusto.
Mausta suolalla ja viherpippurilla.
(Kastikkeeseen en lisää juustoraastetta.)

 
Sitten aloitetaan lasagnen kokoaminen. Laita pohjalle jauhelihakastiketta. Päällystä levyillä ja lisää kerros jauhelihakastiketta. Tämän päälle valkokastiketta ja juustoraaste, sitten taas levyjä ja uusi kerros jauhelihakastiketta. Jatka kerrostamista kunnes vuoan reunat tulevat vastaan ja lopeta kerrostelu niin, että viimeiseksi tulevat levyt, joiden päällä on valkokastike ja juustoraaste. Paista uunissa 30 - 40 minuuttia 200 asteessa.
Nauti raikkaan vihersalaatin kera ja raasta päälle parmesaania.
 
 


9 kommenttia:

  1. Kiitos Melody, kyllä se pääsee lasagne minunkin leppari ruokien joukkoon, kärkisijoille asti.
    Kyllä se vain on niin herkkua.

    VastaaPoista
  2. Nami nami :) Meillä lasagne on myös koko perheen suosikkiruokaa. Aika harvoin silti tulee tehtyä...

    VastaaPoista
  3. Lasagne on niin hyvää, mutta melko työlästä. Laiska emäntä käyttää usein dolmiota tms valmista kastikepohjaa ja valkokastikeen voi korvata esim kolme juustoa ruokakermalla. Ihailen sun tarmokkuutta!

    VastaaPoista
  4. Kiitos teille Mari ja Tuulia, kyllä se vain niin on, että lasagnea ei mikään voita. Mutta myönnettäköön kyllä siinä hommaa on.

    VastaaPoista
  5. Oi, lasagne kuuluu myös miun suosikkeihin. Tonnikalalasagne varsinkin oli oikein herkullinen, uusi tuttavuus.

    VastaaPoista
  6. Lasagne on niin herkku. Ite se pitää tehdä että maistuu hyvältä!

    VastaaPoista
  7. Lasagne on aina hyvä :)
    Hieno ruoka. Se kuulostaa vaikealta mutta se on helppo tehdä, kun voit laittaa esim. jauhelihakastikkeen edellisena päivänä.

    VastaaPoista
  8. Voi, kiitos teille.
    Kyllä täällä on herkuteltu.

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)