kotiliesi

maanantai 5. marraskuuta 2012

Kuningarar-rahkapiirakka

 
 
Tässä tätä synttäri tarjontaa on nyt, kun lupasin. Siinä hötäkässä kuitenkin unohdin ottaa meidän tytön tekemästä sydäntäytekakusta kuvan.

Tämä piirakka sai pohjakseen kauramurotaikinan ja rahkaksi maustetun tiramisu-rahkan.
Kyllä tuli herkullista vaikka itse sanonkin.
Nykyään, kun on noita mausteisia rahkoja, niin saa kädenkäänteessä eri makuisia ja näköisiä piirakoita.

KAURAMUROTAIKINA:
 
150 g voita
1 dl sokeria
1 muna
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
 
TÄYTE:
 
1 tlktiramisu-maustetturahka
1 tlk  kermaviili
2 kananmunaa
3/4 dl sokeria
3 tl vanilliinisokeria
 200 g mustikoita
 200g vadelmia
 
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi ja lisää muna joukkoon hyvin vatkaten.
Lisää kuivat aineet ja taputtele taikina piirasvuoan pohjalle ja reunoille.
Kaada taikinan päälle mustikat ja päälle vadelmat. Sekoita muuta aineet ja kaada piiraan päälle.
Paista 200 asteessa noin 35-40 minuuttia tai kunnes pinta on jähmettynyt. 


2 kommenttia:

Mukavaa kun kommentoit :)