maanantai 15. lokakuuta 2012

Suppilovahveropiiras

 
 
Tässä eilinen suppilovahveropiiras, joka on jo syöty parempiin suihin. Tuo korianteri teki mielestäni tähän piiraaseen ihanan maun.
Tein sitten tänäänkin piirakan, mutta lupaan välillä muitakin kirjoituksia kun pelkästään sienijuttuja.
Tässä olisi monta ruokaa kirjoitettavana, mutta on jotenkin tullut niin laiskaksi ettei muka kerkiä ja jaksa kirjoittaa. Mutta täältä näitä tulee pikkuhiljaa.
 
POHJA: 
100 g voita
1 1/2 dl venäjauhoja
1 dl juustoraastetta
1/2 dl kylmää vettä

TÄYTE:
3-4 dl suppilovahveroita
1 iso sipuli
125 g pekonia
2 rkl voita
50 g koskenlaskija voimakasta
2 dl kermaa
n. 3 dl juustoraastetta
1 kananmuna
ripaus valkopippuria ja suolaa
tuoretta korianteria

Sekoita pohjan ainekset ja anna levätä täytteen teon ajan jääkaapissa.
Silppua sienet ja sipuli sekä pekoni.
Paista sienet pannulla voissa, niin että neste haihtuu ja lisää sipuli ja pekoni pannulle.
Lisää joukkoon sulatejuusto sekä mausteet.
Sekoita kerma ja muna keskenään.
Taputtele jauhotetuin käsin pohjataikina piirasvuoan pohjalle ja reunoille.
Kaada päälle sieni-sipuliseos ja kaada seoksen päälle muna-kerma.
Ripottele korianteria ja juustoraastetta vielä pinnalle ja paista 200 asteessa noin 25-35 minuuttia.

 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kommentoit :)